Šíp.deník.cz

Aktualizováno: Tvůrci Zdivočelé země skončili s Dejdarem, ten je z toho v šoku!

1 fotografií 1
Herec Martin Dejdar
Herec Martin Dejdar
Zdroj: archiv Denik.cz
Tvůrci seriálu Hynek Bočan a Jiří Stránský
Sdílej článek:

Tvůrce seriálu Zdivočelá země rozčílil herec v hlavní roli Martin Dejdar. Vadí jim jeho podpora prezidentského kandidáta, v blížícím se druhém kole voleb, Miloše Zemana.

Režiséra Hynka Bočana a Jiřího Stránského to rozhněvalo natolik, že napsali dokument, ve kterém se k herci nelichotivě vyjadřují: „Svou volbou pana Zemana jen potvrzuje, že všechno, co o Zdivočelé zemi říkal, byly jen kecy," uvádí server lidovky.

Dejdar se měl nechat slyšet, že i když je politicky pravicově orientovaný, má mezi levicově smýšlejícími lidmi osobnosti, kterých si váží. „A rád jsem se díval na debaty Václava Klause s Milošem Zemanem. Bylo to chytré, zábavné, o něčem. Byly v tom i emoce. To dnes není. A od pana Zemana si jako člověk od kumštu slibuji, že bude trochu legrace," řekl herec, který v seriálu ztvárnil pilota a politického vězně Antonína Maděru.

Tvůrci seriálu Dejdarovu podporu nechápou. "Po sedmnáct let všude říkal, jak mu Antonín Maděra změnil život a myšlení a všechny názory," uvádí Stránský s Bočanem s tím, že co herec ztvárňuje teď, není třeba popisovat.

Herec se k věci vyjádřil slovy, že by Zemana nevolil. . „Jsem úplně v šoku, nechápu to. Vůbec nevím, co jsem vlastně udělal. Jen jsem řekl, co si myslím, a právě v tom je přece princip Zdivočelé země - že lidé mohou vyjadřovat svůj názor. Nevím, proč jsem za to pranýřován," uvedl herec, který byl vyjádřením Bočana se Stránským zaskočen.
„Možná mnozí mou větu o prezidentských kandidátech špatně přečetli a domnívají se, že bych volil Majora Zemana. (Teď mě napadá, že pár mých kolegů hrálo právě v tomto seriálu, stejně jako ve Zdivočelé zemi. Ale to se nepočítá, já vím.) Nikdy jsem se nestyděl mít svůj názor. Nestydím se ani teď. Ale napříště si ho nechám pro sebe. Mediální hysterie, která se kolem volby hlavy státu strhla, mě jednak šokuje, jednak ve mně vyvolává pocit, že jde asi o hodně," napsal Dejdar serveru idnes.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů