Šíp.deník.cz

Aleš Jarý z Četnických humoresek zemřel! Má ho na svědomí EXTRÉMNÍ HORKO?

Aleš Jarý (vlevo) jako strážmistr Jiroušek v Četnických humoreskách
Aleš Jarý (vlevo) jako strážmistr Jiroušek v Četnických humoreskách
Zdroj: Česká televize
Sdílej článek:

Většina diváků si ho pamatuje jako štábního strážmistra a řidiče služebního vozu Slávu Jirouška. Role v seriálu Četnické humoresky byla jeho nejznámější. Další už bohužel nepřidá. Srdce Aleše Jarého (+56) v sobotu definitině dotlouklo.

Herec se narodil v roce 1958, vystudoval JAMU a až do roku 1992 hrál v Divadle Bratří Mrštíků (dnes Městské divadlo Brno). Tam se také seznámil se svou manželkou Drahomírou Kočovou, se kterou má dceru Helenu.

Po roce 1992 se začal věnovat i dabingu a o pět let později se poprvé objevil jako strážmistr Jiroušek v Četnických humoreskách. V seriálu hrál s přestávkami deset let.

V roce 2008 ho postihla první těžká mozková mrtvice, takž se herectví a dabingu prakticky přestal věnovat. Velký návrat prožil v roce 2014, kdy natočil televizní film Stopy života: Zlatá mládež. Další už ale bohužel nepřidá. V sobotu dostal další mozkovou mtvici.

Není přitom vyloučeno, že jeho život má na svědomí současná vlna veder. Horké dny totiž ohrožují kardiaky a osoby s vysokým krevním tlakem. U nich stoupá riziko náhlých cévních mozkových příhod. Lékaři odhadují, že v létě je infarktů a mrtvic až o 15 procent více než v jiných měsících. V exrémních teplotách toto číslo ještě narůstá.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů