Šíp.deník.cz

České celebrity ve smrtelném OHROŽENÍ: I tyto hvězdy bojovaly s RAKOVINOU!

Kteří slavní se potýkali s rakovinou?
Kteří slavní se potýkali s rakovinou?
Zdroj: Koláž Šíp
Sdílej článek:

Zákeřná nemoc, která má na svědomí mnoho životů, až překvapivě často zasahuje v rybníčku českého showbyznysu. Boj s ní už prohrálo několik slavných osobností. Kdo s nemocí bojuje, kdo ji porazil a kdo boj o život naopak prohrál, se můžete podívat v našem přehledu.  

Lucie Bílá (48)

Lucie Bílá
V roce 1999 podstoupila zpěvačka operaci, která zabránila nádorovému onemocnění děložního čípku. Lékařský zákrok trval půl hodiny a Lucie si v nemocnici poležela čtyři dny. Po svém návratu apelovala na všechny ženy, aby nezanedbávaly prevenci. „Měla jsem štěstí a nemoc se podařilo podchytit včas," sdělila tenkrát zlatá Slavice a od té doby se o chorobě už moc bavit nechtěla.

Anna K. (49)

Anna K.
Zpěvačka úspěšně překonala rakovinu prsu a s nemocí se prala veřejně. Od chvíle, co boj vyhrála, se stala tváří boje s rakovinou. O zkušenosti se chce dělit právě proto, aby i ostatním pomohla nemoc porazit. „Přepadaly mě sebelítost, panika, strach, úzkosti a slabosti z toho, co bude. Včas jsem si to ale zakázala. Procházela jsem si tím poměrně se vztyčenou hlavou. Každý sklon k sebelítosti vyčerpá víc než chemoterapie," vysvětlila.

Bořivoj Navrátil (†78)

Bořivoj Navrátil
I přes velkou snahu se nedokázal s nemocí úspěšně poprat. Navrátil hrál i v pokročilém stádiu rakoviny, vzal například roli ve filmové komedii Školní výlet. Ačkoli podstoupil řadu chemoterapií, sám nevěřil tomu, že se mu nad chorobou podaří zvítězit. „Kdo tvrdí, že ano, rouhá se. Když Martina Navrátilová prohlašuje, jak ji porazila, je to pýcha," vykládal. Na rozdíl od tenistky možná právě kvůli svému přístupu v říjnu 2011 prohrál.

Boris Rösner (†55)

Boris Rösner
I když mu lékaři dávali poměrně velkou šanci rakovinu porazit, nepovedlo se to. „Polovinu by měly zvládnout léky a s tou druhou polovinou se už musím poprat sám," říkal smířeně člen činohry Národního divadla. V době, kdy u něj nemoc lékaři odhalili, se mu mělo narodit první vnouče. „Když jsem se vracel od lékaře domů, odemykal jsem dveře s rozhodnutím, že žádnou rakovinu nemám." Nemoci Rösner podlehl v květnu 2006.

Helena Růžičková (†67)

Helena Růžičková
Komediální veličina, co do významu i objemu, zjistila, že má rakovinu v roce 2002. S nemocí začala válčit a nehodlala prohrát. O zápase s rakovinou napsala i knihu, ale nemoc nakonec měla navrch. Po dvou letech, kdy ztratila více než 120 kilo váhy, odešla do hereckého nebe.

Jiří Bartoška (68)

Jiří Bartoška
Ředitele filmového festivalu v Karlových Varech nemoc dostihla teprve nedávno. A zřejmě za její vznik může především Bartoškova letitá závislost na cigaretách, kterých se nikdy nechtěl vzdát. V současnosti s nemocí bojuje a v zemi se nenajde snad nikdo, kdo by mu nedržel palce. S médii o nemoci nemluví, spekulace tisku o zdravotním stavu většinou nekomentuje.

Vladimír Čech (†61)

Vladimír Čech
Populární herec a moderátor se do srdcí diváků zapsal především uváděním pořadu Chcete být milionářem?, boj s rakovinou tlustého střeva, která v Česku patří k nejčastějším zabijákům, prohrál v březnu roku 2013.

Martina Navrátilová (58)

Martina Navrátilová
Slavná tenisová bojovnice se s nemocí utkala tajně, zpočátku totiž diagnózu před veřejností tajila. „Nejhorší byl den, kdy jsem se o nemoci dozvěděla. Pár sekund jsem tomu nevěřila, ale za chvíli jsem začala brečet. Nakonec jsem se lékařky zeptala: Co budeme dělat?" vyprávěla s odstupem času. „Mlčela jsem, ale stále jsem chtěla všem říct, ať chodí na pravidelné prohlídky." A stejně jako se nikdy nevzdávala na kurtu, nevzdala se ani při boji s nemocí. A vyhrála! „Poslední den léčby jsem si řekla, že udělám malý mejdan na oslavu. Pak už budu chodit na kontroly."

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů