Šíp.deník.cz

Co se děje? Roman Šebrle a Petr Vágner se ocitli ve velmi NEBEZPEČNÉ situaci!

12 fotografií 12
Roman Šebrle i Petr Vágner
Roman Šebrle i Petr Vágner
Zdroj: Prima
Roman Šebrle i Petr Vágner si užili den se speciální jednotkou. Roman Šebrle i Petr Vágner si užili den se speciální jednotkou. Mužům prostě uniforma sluší. Mužům prostě uniforma sluší.
Sdílej článek:

Roman Šebrle (41) a Petr Vágner (38) v uniformě a se samopalem v ruce. Chystají se snad dva televizní sympaťáci někam, kde to v současné době vře? Výcvik byl každopádně pěkně drsný a dokonce došlo i na zranění! 

Kdo z kluků, ale i dospělých chlapů by se nechtěl alespoň na chvíli ocitnout v kůži člena jednotky rychlého nasazení URNA? Moderátor hlavních zpráv televize Prima Roman Šebrle a moderátor a herec ze seriálu Přístav Petr Vágner si tento klukovský sen splnili a s jednotkou strávili jeden náročný den.

Petr s Romanem s chlapy z této elitní jednotky absolvovali střelbu na terč z pistole ráže 9 mm i ze samopalu, zásah s helikoptérou, speciální závod a Petr se zúčastnil i zásahu v budově.

"Měli jsme na sobě neprůstřelnou vestu. Jsem zvyklý běhat s vestou, která váží 10 kilo, ale tahle měla kolem 30 kilo. Navlékli jsme si ji asi v půl desáté a měli ji na sobě – se dvěma malým přestávkami – zhruba do pěti hodin. Nic příjemného. Já mám zbrojní průkaz, ale ze samopalu jsem už delší dobu nestřílel. Při střelbách na terč se dařilo Romanovi lépe s pistolí a mně se samopalem," popisuje Petr Vágner, kterého znají fanoušci seriálu Přístav jako muzikanta Leoše.

Zážitkem bylo pro oba moderátory i slaňování z vrtulníku a následný zásah. "Vyzkoušeli jsme si nejen to, jak se zachraňují s vrtulníkem lidi třeba při požárech nebo povodních, ale i také jak se vrtulníkem chlapi z URNA přepravují. Z vrtulníku jsme pak slanili na střechu, z ní na zem, tam jsme zaujali pozice a podle přesně dané strategie jsme přišli ke dveřím, já jsem je otevřel, hodil dovnitř granát a vrazili jsme dovnitř. Chlapi mě tu učili, na co si dát pozor, jak zneškodnit nepřítele, musel jsem v běhu střílet na terče rozmístěné po stěnách. Učili mě tu jejich taktiku," vysvětluje moderátor.

Součástí výcvikového dne byl i zásah se speciálním zásahovým autem s žebříkem, kdy jednotka vnikla do domu oknem, stejně jako závod ve stylu tak zvané opičí dráhy, při němž si Petr vymknul palec. Což byla naštěstí jediná újma, kterou prodělal. "Když jsem v produkci seriálu Přístav oznámil, k čemu se chystám, že budu slaňovat a viset na laně z vrtulníku,trnuli hrůzou v jakém stavu se vrátím," smál se Petr.

Na Petra s Romanem čekalo na konci ještě překvapení. Iniciační rituál nováčků. "Odpočítávali od deseti do jedné, kdy jsme se snažili ze sebe sundat co nejvíc věcí. V tom, co na nás zbylo, nás chlapi hodili do vody," líčil Petr Vágner a dodal: "Chtěl bych moc poděkovat Policii ČR za to, že nám umožnila prožít tenhle den. Pro mě určitě to byl splněný klukovský sen, protože k jednotce URNA bych se jinak asi nedostal. A potěšilo mě, kdy se nám s Romanem dostalo uznání, že naše fyzička vůbec není špatná," řekl Petr Vágner.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů