Šíp.deník.cz

Dávno zapomenutá ZÁHADNÁ ÚMRTÍ z dob STARÉHO HOLLYWOODU

I celebrity jsou jen lidi a nevyhýbají se jim nehody a záhadná úmrtí. Podívejte se na několik případů, kdy byla smrt celebrit předválečného Hollywoodu více než zvláštní. 

1 / 18

LUPE VÉLEZ 

Lupe VélezZdroj: Youtube

LUPE VÉLEZ

Lupe byla mexická herečka a tanečnice, která byla slavná po celé Americe v průběhu třicátých a čtyřicátých let. Lidé ji milovali, až na jednoho. Právě toho, kterého milovala ona. Herečka byla 14. prosince 1944 nalezena mrtvá ve své ložnici, kde ležela v překrásných šatech, s květinami na sobě a vypadala skoro jako Sněhurka. V jejím žaludku bylo objeveno 75 prášků na spaní, které zapila lahví brandy. Sekretářka, která herečku objevila, u ní našla také dopis na rozloučenou adresovaný Haraldu Ramondovi. 

LUPE VÉLEZ

Lupe VélezZdroj: Youtube

LUPE VÉLEZ

V dopise bylo napsáno: "Haralde, Bůh ti odpusť, i mně. Raději vezmu život sobě i našemu dítěti, než aby se narodilo do hanby. Nechápu, jak jsi mohl předstírat lásku ke mně i našemu dítěti, když jsi ji vůbec necítil. Nevidím jinou možnost, než ti dát poslední sbohem. Žij v míru. S láskou Lupe." Její příběh je velice silný a otřásl celým Hollywoodem. 

RAMON NOVARRO

Ramon NovarroZdroj: Youtube

RAMON NOVARRO

Mexicko-Americký herec, který svou kariéru započal v němém filmu v roce 1917 a byl jedním z nejvyhledávanějších herců 20. a 30. let. Jeho život skončil předčasně a velmi tragicky. Novarro byl zavražděn 30. října 1968 bratry Tomem (17) a Paulem (22) Fergusenovými, které si najal od agentury na sex. Mladíci byli přesvědčeni, že Novarro má doma hromady peněz a několik hodin ho mučili, aby jim o neexistujících penězích řekl. Z domu odešli s 20 dolary a když se je podařilo usvědčit z vraždy, dostali několik desítek let trestu odnětí svobody. Nakonec byli puštěni v roce 1970 díky rozsáhlé amnestii. 

JAYNE MANSFIELD

Jayne MansfieldZdroj: Youtube

JAYNE MANSFIELD

Herečka, která byla vedle Marilyn Monroe sexsymbolem 50. a 60. let v Americe, zemřela tragicky při autnehodě. V létě roku 1967 nezvládla řízení a nabourala do traktoru před sebou. Hollywood je ale jedna velká drbárna a několik desítek let se o této nehodě mluvilo s tím, že Jaynina hlava se oddělila od těla a blonďaté vlasy byly k vidění až v sousedním městečku. Málokterá autonehoda se dočkala tak masivních pomluv, jako právě smrt Jayne. 

ALBERT DEKKER

Albert DekkerZdroj: Youtube

ALBERT DEKKER

Americký herec a pozdější politik byl znám z mnoha filmů. Opravdové slávy se mu ale dostalo až díky podivné smrti. Jeho tělo bylo objeveno v koupelně, kdy klečel ve vaně, se smyčkou ze sprchové hadice okolo krku. Měl zavázané oči, v puse roubík a ruce v poutech za zády. Jeho tělo bylo pokryté sprostými slovy napsanými rtěnkou. Ačkoli z domu se ztratilo kamerové vybavení, nebyly nikde stopy po násilném vniknutí a ani na těle Dekkera se neobjevilo nic, co by napovídalo tomu, že se bránil. Smrt byla vyhodnocena jako nehoda během masturbace. 

GEORGE SANDERS

George SandersZdroj: Youtube

GEORGE SANDERS

Herec, hudební skladatel, tanečník, zkrátka všemožně nadaný Američan ruského původu. Jeho role v Batmanovi z roku 1966 je nezapomenutelná a stejně tak jeho smrt. V roce 1972 ve věku 65 let, si namíchal drink, který obsahoval Nembutal (prášky na spaní) a vodku. Sanders byl znám svým ironickým humorem a nevynechal ho ani tentokrát. V jeho dopisu na rozloučenou stálo: "Drahý světe, nudím se. Cítím, že jsem žil již dost dlouho a nemám co dalšího světu přinést ani on mě. Měj se krásně. Sbohem George Sanders." 

BOB CRANE

Bob CrayneZdroj: Youtube

BOB CRANE

Herec, který se proslavil rolí Colonela Hogana v šedesátkovém seriálu Hoganovi hrdinové. Ačkoli se dalšího televizního úspěchu nedočkal, před kamerou byl často. Byl totiž závislý na sexu a rád si své čuňačinky natáčel. Jeho sbírka domácího porna byla prý delší než všechny díly Hoganových hrdinů dohromady. V červnu 1978 byl Crane zabit nad ránem ránou tupým předmětem do hlavy. Ačkoli podle patologa ho zabila již tato první rána, dostal ještě jednu a vrah ho ještě "doškrtil" šňůrou od telefonu. Vraha nikdy nenašli, ale je možné, že za tím stála některá z jeho dávných milenek. 

VIC MORROW

Vic MorrowZdroj: Youtube

 VIC MORROW

Herec, který od padesátých let natočil více než padesát filmů zemřel také velmi záhadně a to přímo při natáčení filmu Zóna soumraku. Helikoptéra, která ho letecky přepravovala z jedné lokace do druhé měla poruchu. Vic, který se hrdinsky snažil zachránit dvě děti, které letěly s ním, My-Ca Dinh Le (7) a Renée Shin-Yi Chen (6). Bohužel se mu nepovedlo zachránit ani jednu holčičku a sám taktéž zemřel. Důvod poruchy je do dneška neznámý. 

Co se děje v Šípu? 

Zdroj: šíp.cz
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů