Šíp.deník.cz

DĚSIVÁ NEMOC! Temné tajemství Petry Kvitové konečně odhaleno!

Petra Kvitová
Petra Kvitová
Zdroj: VLP/Jiří Kopáč
Sdílej článek:

V předešlých letech měla jeden úspěch za druhým, letos je to na kurtech horší. Až nyní se konečně přišlo na to, co se tenistce Petře Kvitové (25) stalo.

Přezdívá se jí lvice, ale v posledních měsících zbyl z nezdolné bojovnice jen stín. Spekulovalo se o depresích, nešťastné lásce, únavovém syndromu, ale až nyní lékaři z pražského Centra pohybové medicíny odhalili, v čem byl problém. Petra na jaře prodělala mononukleózu, aniž o tom věděla.

Toto nebezpečné virové onemocnění se obvykle léčí půl roku, přičemž první měsíc musí pacient odpočívat na lůžku a v dalších týdnech držet dietu a maximálně se šetřit. Petra místo toho létala po světě od turnaje k turnaji.

V některých případech se toto onemocnění špatně diagnostikuje, stoprocentně ho lze určit až z krevních testů, které právě nyní Petře udělali.

Nemoc propuká kvůli zvýšenému stresu, totálnímu nervovému vyčerpání nebo při snížení imunity.

Tenistka tak sama a nevědomky překonala nemoc, kvůli které jiní sportovci vynechávají celý rok. Posledním příkladem je běloruská biatlonistka Darja Domračevová (29), která vzdala účast v bílé stopě pro nadcházející sezonu.

Nyní smí Kvitová dál hrát, ale musí být pod přísným lékařským dohledem.

Tenistka tak svou pověst lvice přece jen potvrdila…

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů