Šíp.deník.cz

DUCHOVÉ V BYTĚ! Jak je poznat a jak se jich zbavit?

Mít v domě ducha není žádná legrace. Každý z nás zná děsivé příběhy o tom, kolik paseky může taková něšťastná duše doma nadělat a jak může děsit děti a zvířata. Je dokázáno, že malé děti a zvířata, hlavně psi, jsou na duše, které uvízly v našem světě, extrémně citlivé. Co dělat, když máte podezření, že ve vaší blízkosti se nějaký ten duch nalézá? Případně vaše dítě říká, že někoho doma cítí. Jaké jsou duchařské příznaky a jaké bývají záměry duchů? Nemusí jít vždy nutně o strašidla, která vám chtějí ublížit, nebo uškodit. Naopak občas potřebují spíše vaši pomoc. 

1 / 11

Je vědecky dokázáno, že když člověk zemře, jeho tělo je náhle přesně o 14 g lehčí, a to jak u dospělého člověka, tak u dítěte, ale i u zvířat, zkrátka u všech. Oněch 14 g podle všeho váží duše a právě tato duše, místo toho, aby se přesunula do dalšího života, převtělila se v králíka, skončila v nebi, nebo v pekle, může občas uvíznout stále v tomto světě a způsobit pěkný nepořádek ve životech ostatních. Známe spousty filmů, kdy byl člověk posedlý zlým duchem, nebo byl duch nějakým způsobem zlý a ubližoval živým. Většina duší, které nepokračovaly dál, jsou ale většinou jen nešťastníci, kteří tady ještě něco potřebují dořešit, anebo tu uvízli ne vlastní vinou. 

Odborníci na paranormální jevy a přízraky jsou schopni ducha vycítit a mnohdy s ním navázat nějaký kontakt. Zjistit, co přesně potřebuje a odvést ho tam, kam patří, až už je to další život, nebo očistec, kde se bude zodpovídat ze svých hříchů. Schopnost cítit cizí energie je velice silně vyvinutá u malých dětí, ty si totiž ještě pamatují místo, odkud jejich dušička přišla a kam také všechny duše po smrti patří. Rodiče, kteří už tuhle schopnost ztratili, jim ale často nevěří a místo toho, aby se s nimi normálně bavili a tento problém, který je pro děti skutečně vážný, s nimi řešili, často je osočují z toho, že si vymýšlí a chtějí na sebe upoutat pozornost. Málokdy ale dítě v tomto ohledu lže. 

Duch nemá konkrétní podobu

Nenechte se zmást, duch není háv bílého kouře.Zdroj: Profimedia

Zapomeňte na šílené duchařské filmy plné bílých povlávajících prostěradel, nebo na bezhlavé vojáky. Duch vám nebude ani volat, nebo psát dopisy. Nevypadá nijak, je to zkrátka jen energie, která se může přemisťovat po bytě, anebo se zdržuje jen v jednom místě. Většina duší, které neodešly dál, je tu z nějakého důvodu a potřebuje pomoci, některé duše se sem dostaly omylem, třeba během vyvolávání duchů, které teenageři často bez rozmyslu dělají. Nedá se říct, že by během vyvolávání přitáhli onu konkrétní osobu (kolují historky o tom, že duch Boženy Němcové vraždí), ale spíše přitáhnou duši, která je v blízkosti. Nešťastné duše chodí často za dětmi, protože děti duše cítí daleko lépe než dospělí a mohou s nimi lépe navázat kontakt. 

Příznaky, že máte v domě ducha

Jak zjistit, že máte v domě ducha.Zdroj: Profimedia

Že máte v domě ducha možná nějakou dobu nepoznáte. Většinou nepřesouvají věci, ani nepíšou vzkazy na zrcadlo. Pokud máte domácího mazlíčka a máte dojem, že u vás v bytě se nachází nějaká nešťastná duše, pozorujte chování vašeho zvířete. Kočky a psi jsou na duchy obzvlášť citliví a zpravidla se duchům vyhýbají. Pokud je ve vašem domě místo, kam zvíře nechodí, vyhýbá se mu obloukem a utíká z něj, pravděpodobně se na tom místě nachází duch. Také pozor na podivné zvuky, kočky mohou třeba zdánlivě bezdůvodně mňoukat, psi vrtět ocasem, nebo ho naopak ustrašně schovávat. Místo, kde je duch, bývá také o poznání chladnější než zbytek domu. Také je faktem, že když vám přebíhá mráz po zádech, nejspíš se k vám zrovna někdo přidal a nakukuje vám přes rameno. 

Jak s duchem komunikovat

Existuje několik možností, jak s duchem naložit.Zdroj: Profimedia

Když už je ve vaší blízkosti nešťastná, nebo přivolaná duše, je potřeba s ní nějak naložit. Promluva na podvědomé úrovni nemusí být úplně na škodu, občas vám může duše přímo naznačit, co od vás potřebuje. Vyřídit nějaký vzkaz, najít ztracenou věc, možností je mnoho. Ne každý je ale správným médiem, které umí komunikovat s duchy. Nejjednodušší způsob, jak duši poslat dál, je provést jednoduchý rituál odpuštění. Zapálením svíčky a řečením nahlas "Odpouštím ti, že jsi přišla, prosím odpusť, že jsem tě přivolal, odpouštím sám sobě, že jsem narušil tvůj klid." Dáte duši potřebný klid a mír a ta půjde dál. 

Děti a zvířata jsou citliví

Komunikace-s-duchem.Zdroj: Profimedia

Jak jsme říkali, děti jsou na přítomnost duší citlivější než dospělí lidé. Spoustu dětí je s nimi schopno i komunikovat a velice často se stává, že již zemřelá babička nebo dědeček se jdou podívat na své vnouče. Dítě bývá v první chvíli vyděšené, protože se s duchem ještě nesetkalo a jeho rodiče ducha necítí. Děti pak často chtějí spát s rozsvíceným světlem, nebo hudbou. Pokud se i vám doma stane podobná situace, rozhodně dítě neobviňujte ze lží, raději mu vysvětlete, že se neděje nic špatného a klidně i spolu s ním proveďte rituálpopsaný výše. Ať už na duchy věříte, či nikoli, na dítě může rituál působit i jako placebo efekt a určitě se uklidní. 

Podívejte se na video Šípu. 

Zdroj: Milan Bauer
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů