Šíp.deník.cz

EINSTEINOVÉ HOLLYWOODU! Tyhle hvězdy nikdo nenapálí – vědí všechno!

Občas hrají hlupáky, které každý snadno napálí, ale ve skutečnosti mají vše dobře spočítané. Podívejte se s námi na přehled celebrit, které mají zřejmě nejvyšší IQ z celé filmové a televizní branže.  

1 / 19
Tyhle celebrity mají pod čepicí...

Tyhle celebrity mají pod čepicí…Zdroj: Profimedia.cz

Mayim Bialik – IQ 163

Mayim BialikZdroj: Profimedia.cz

Nejvíce se proslavila rolí vědkyně v seriálu Teorie velkého třesku, ve kterém Mayim hraje neurobioložku Amy Fowlerovou. Ke ztvárnění takové role asi herečka moc fantazie nepotřebovala, sama totiž získala titul PhDr na Kalifornské univerzitě. Přijali ji přitom i na Harvard a Yale, ale rozhodla se nakonec pro školu, kterou má blízko domova.

Ashton Kutcher – IQ 160

Ashton KutcherZdroj: Profimedia.cz

Na rolích prostoduchých hezounů si Ashton Kutcher postavil kariéru, ve skutečnosti má ale hodně za ušima. Vystudoval biochemické inženýrství na univerzitě v Iowě. Úspěšně se věnuje investicím, má podíl ve více než 60 různých firmách, včetně takových společností jako jsou Skype, Foursquare, Airbnb nebo Fab.com.

Conan O’Brien – IQ 160

Conan O'BrienZdroj: Profimedia.cz

Zrzavý moderátor patří k největším televizním hvězdám Ameriky, je známý svou pohotovostí a ostrovtipem. Talent prokazoval už od mládí. Na střední škole vyhrál národní slohovou soutěž, studoval na Harvardu.

Matt Damon – IQ 160

Matt DamonZdroj: ČTK

Hvězda akčních filmů o nepolapitelném agentovi Jasonu Bourneovi, studovala na Harvardské univerzitě. Tam na sebe Damon upozornil scénářem k Dobrému Willu Huntingovi, který zpracovával do hodin angličtiny. V roce 2013 dokonce odbržel Harvardkou medaili.

Lisa Kudrow – IQ 154

Lisa KudrowZdroj: Profimedia.cz 

Hvězda Přátel se na obrazovkách málokdy prezentovala jako intelektuálka, přitom právě tou v soukromí je. Má vědecký titul z Vassar College, s otcem několik let spolupracovala na výzkumu, který se zaměřoval na to, jaký vliv na migrény má skutečnost, že je někdo levoruký.

Nolan Gould – IQ 150

Nolan GouldZdroj: Profimedia.cz

Prostoduchý Luke Dunphy z Takové normální rodinky má ve skutečnosti hlavu plnou zajímavých myšlenek. Je členem Mensy, sdružení lidí s IQ nad 130. V roce 2012 přeskočil ve škole několik tříd. Rozhodl se ale zatím nenastoupit vysokou školu, vzhledem k tomu, že stále pracuje na pokračování seriálu, co ho proslavil.

Steve Martin – IQ 142

Steve MartinZdroj: Šíp

Známý komik zprvu o umělecké kariéře vůbec neuvažoval. Věnoval se na střední škole filozofii, což ho tak bavilo, že byl pevně rozhodnutý stát se učitelem. To se změnilo až s nástupem na vysokou, kde ho zlákalo divadlo. Je členem mensy, napsal několik scénářů, je také autorem novel. Občas píše sloupky do médií, přispíval třeba do prestižního New Yorkeru.

Shakira – IQ 140

Gerard Piqué a ShakiraZdroj: Profimedia.cz

Kolumbijská hvězda sice nepůsobí jako kdovíjaká intelektuálka, ale pravdou je, že už od svých čtyř let píše verše. Má velký talent na jazyky, domluví se anglicky, španělsky, portugalsky, francouzsky, italsky, katalánsky a částečně arabsky. V roce 2007 absolvovala kurz z historie západní civilizace na Harvardské univerzitě.

Celebrity prostě umí překvapit. Někdy i tanečně. Podívejte se.

Zdroj: Youtube
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů