Šíp.deník.cz

EXKLUZIVNĚ: Jak na tom ve skutečnosti je filmová legenda Jana Brejchová?

Tereza je v současné době největší oporou své mamince, která leží v motolské LDN.
Tereza je v současné době největší oporou své mamince, která leží v motolské LDN.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

S herečkou Janou Brejchovou (76) si osud nemile zahrává. Redakce Šípu získala exkluzivní informace o její současné léčbě v centru dlouhodobě nemocných. I když mnozí věří, že by se její zdravotní stav mohl jako zázrakem zlepšit, opak je bohužel pravdou. Česká filmová legenda je odkázána na 24hodinovou péči a s velkou pravděpodobností se z nemocnice domů už nevrátí…

V květnu to bude rok, kdy Jana Brejchová skončila v LDN v pražském Motole. Vloni v lednu totiž prodělala operaci kyčelního kloubu a od té doby se její zdravotní stav nelepší. Podle aktuálních informací, které má Šíp k dispozici, na tom není herečka příliš dobře a v posledních dnech ji začaly trápit další obtíže. „Paní Brejchová má velké bolesti kolene a prakticky nemůže chodit. Je vlastně upoutána na lůžko a ze svého pokoje se dostane málokdy, navíc jen za pomoci sester. Ona ale ani moc vycházet nechce, má v pokoji vše, co potřebuje, a je o ni skutečně nadstandardně postaráno," řekl důvěryhodný zdroj, jehož totožnost redakce zná, ale nebude ji na jeho přání zveřejňovat.

Vzpomínky na natáčení
Oblíbenou herečku navíc stále trápí problémy s pamětí spojené s degenerativním onemocněním, kvůli němuž jí ubývá mozková hmota.
Skutečnost, že oblíbená herečka na tom opravdu není nejlépe, potvrdila i její dcera Tereza Brodská. „Maminku navštěvuji, jak to jen jde.

I když to zní hrozně, v nemocnici se momentálně cítí v bezpečí. Hodně se bavíme o filmech a ráda mi vypráví historky z natáčení, na které si dokáže vzpomenout. Nejvíce mluví o panu režisérovi Krejčíkovi, se kterým měla skutečně skvělý vztah," řekla Brodská.

Nepřímo také připustila, že maminka motolskou LDN v dohledné době jen tak neopustí. „Je odkázána na trvalou péči a je možné, že to tak i zůstane. Více bych se k tomu ale s ohledem na rodinu nevyjadřovala," prozradila smutným hlasem Brodská, která za maminkou dochází přibližně dvakrát do týdne.

Šíp má informace i o tom, že Brejchová odmítá návštěvy svých kolegů a přátel. Důvodem přitom není zákaz její dcery, jak před časem psala některá média, ale skutečnost, že se herečka na návštěvy necítí. „Přijímá jen rodinné příslušníky. Celý život trávila čas mezi lidmi a teď jí podle jejích vlastních slov samota vyhovuje," potvrdil i zmiňovaný zdroj.

Dcera před zhroucením?
Aktuální stav legendární herečky pochopitelně dělá její dceři starosti. Dokonce se objevily spekulace, že na tom není psychicky dobře. „Před zhroucením určitě nejsem. Situace kolem maminky není příjemná, ale není ani kritická. Je přiměřená věku a nemoci," uvedla Brodská a pokračovala. „Beru věci tak, jak jsou. Samozřejmě že mě okolnosti trápí, nejsou mi lhostejné, ale jako dcera dělám pro maminku vše, co mohu. Nicméně jsem v tomto ohledu velmi racionální a pragmatická, a proto tu důvody ke zhroucení nejsou," řekla Šípu.

Rodinné spory
Pravdivé podle ní nejsou ani informace o tom, že by měla být ve sporu s bratrem Markem. „Co se týká mého bratra, tak vztahy máme hezké. Nedávno jsme spolu vystupovali v pořadu Tobogán při příležitosti tatínkova Hajaji. Dostala jsem od Marka krásný dárek, jeho vlastnoručně namalovaný obraz, a není pravda, že bychom měli nějaké spory. Máme se rádi, a jak společně říkáme, bráchu a ségru máme jen jednoho," svěřila se Brodská, která i přes malé naděje věří, že se stav její maminky časem zlepší. „Nepřestávám věřit," dodala.
rudolf šindelář

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů