Šíp.deník.cz

FOTO: Tyto hvězdy zemřely předčasně. ZABILA je zákeřná nemoc

Herečka Zuzana Dřízhalová bojovala s rakovinou celkem třikrát. Bohuže jí nakonec v pouhých šestatřiceti podlehla.
Herečka Zuzana Dřízhalová bojovala s rakovinou celkem třikrát. Bohuže jí nakonec v pouhých šestatřiceti podlehla.
Zdroj: Profimedia
Sdílej článek:

Zákeřná nemoc si mezi slavnými vybírá svou daň častěji, než se může na první pohled zdát. Podívejte se, kdo opustil předčasně tento svět, ale dál žije ve vzpomínkách tisíců lidí.

Zuzana Dřízhalová (†36) - Rakovina zasáhla třikrát

Zuzana Dřízhalová

Zuzana Dřízhalová si verdikt „rakovina lymfatických uzlin" vyslechla poprvé už v sedmnácti letech. Nemoc se herečce, kterou diváci znali ze seriálů Velmi křehké vztahy nebo z pokračování Nemocnice na kraji města, vrátila ještě dvakrát. Poprvé v jejích devětadvaceti a potřetí v roce 2011, kdy jí podlehla. S manželem Hynkem stihla ještě na začátku osudného roku adoptovat syna Jeníčka. O vlastní dítě herečka bohužel přišla během těhotenství. V onen zářijový den, kdy Zuzana odcházela z tohoto světa, u ní její manžel seděl a držel ji za ruku.


Boris Rösner (†55) - Nedočkal se vnuka

Boris Rösner

Nezapomenutelný herec s charizmatickým hlasem se dostal mezi elitu navzdory tomu, že si jako malý střepem vypíchl oko. O desítky let později ale přišly zdravotní potíže, jimž už vzdorovat nedokázal. Rakovina plic mu postupně ubírala síly, ke konci života navíc metastázovala i do jater a páteře, kvůli čemuž herec trávil poslední dny připoután na invalidní vozík. Jeho láskami byly hraní, kterému se chtěl věnovat do konce života, a rodina. Bohužel se nedočkal vnuka Františka, jenž se narodil několik měsíců po jeho smrti. Zemřel v květnu 2006.

Richard Hes (†50) - Smrt jako vysvobození

Richar Hes se synkem

Tanečník Richard Hes, jenž se proslavil v osmdesátých letech jako zakladatel skupiny UNO, podlehl rakovině slinivky. Nemoci, která dokáže zaútočit velmi nečekaně a zničit člověka během několika týdnů. Stejně tomu bylo i u Hese, který zbývající čas trávil v bohnickém hospici. Nezbývala už žádná naděje na vyléčení. Podle okolí choreografa pro něj smrt byla vysvobozením. Rakovina udeřila tak silně a rychle, že život byl pro muže, který kdysi oplýval skvělou kondicí, velkým utrpením.

Rostislav Čtvrtlík (†47) - Odešel do ústraní

Rostislav Čtvrtlík.

Rostislava Čtvrtlíka si každý vybaví hlavně jako hlas Chandlera ze seriálu Přátelé. Právě během práce na tomto seriálu lékaři herci zjistili nádor na mozku, se kterým bojoval dalších dvanáct let. Podstoupil tři operace a po té poslední si myslel, že už má vyhráno. Nemoc bohužel udeřila znovu a Čtvrtlík později dokonce odešel od rodiny, aby ho neviděla umírat. Po podávání léků prý ke konci života už ani nikoho nepoznával. Zemřel v březnu 2011.

Arnošt Pátek (†54) - Zemřel v chudobě

Arnošt Pátek

Arnošt Pátek prožil vrchol v osmdesátých letech. Později zmizel v povědomí lidí, kam se po letech vrátil až kvůli své nemoci. Rakovina byla v tomto případě velmi nemilosrdná a zpěvák postupně přišel o pravé oko, nos, část obličeje a krku a o polovinu zubů. Žil sám a pod hranicí chudoby, bral pouze invalidní důchod. Jeho smrt však nakonec zřejmě nezpůsobila rakovina, ale cukrovkový záchvat nebo slabé srdce. Pátek totiž zemřel náhle ve svém bytě, kde ho příbuzní našli až po několika dnech. Zemřel v dubnu 2009.

Karel Černoch (†64) - Pohublost sváděl na dietu

Karel Černoch.

Předčasně odešel z tohoto světa také zpěvák Karel Černoch. Přestože se dokázal vzdát démona alkoholu, který ho léta pronásledoval, nakonec ho přemohla rakovina tlustého střeva. S nemocí se ale snažil bojovat a ani ji nechtěl svému okolí přiznat. Tvrdil, že je pohublý kvůli dietě. Poté, co musel jít do nemocnice, už ale řekl pravdu a jeho okolí pak jen se smutkem sledovalo, jak z dříve statného zpěváka vyprchává život. Karel Černoch zemřel v prosinci 2007.

Július Satinský (†61) - Bolesti i ve spánku

Július Satinský

Július Satinský je dalším statečným mužem, který s nemocí zápasil v soukromí a na veřejnosti nedával nic najevo. To o něm prozradil dlouholetý kolega a kamarád Milan Lasica. Skvělý herec a komik bojoval s rakovinou tlustého střeva a na konci své cesty už byl pro něj život nesnesitelným. Poslední dny trávil s dětmi Jankem a Lucií a manželkou Vierou, která mu píchala utišující injekce. Satinského bratr ale po letech prozradil, že Július naříkal bolestí i ve spánku. Zemřel v prosinci 2002.


Vladimír Čech (†61) - Svou nemoc zapíral

Vladimír Čech s rodinou

O tom, že je Vladimír Čech nemocný, se spekulovalo velmi dlouho. I když rapidně zhubl a na jeho obličeji bylo vidět, že něco není v pořádku, moderátor dál vystupoval na veřejnosti a tvrdil, že mu je dobře. Zpráva o tom, že zemřel, tak přišla velmi nečekaně. Čech, nejznámější moderátor televizního Milionáře, trpěl Lynchovým syndromem, při němž se v těle tvoří větší množství nádorů. I když bojoval jako lev a vše se snažil zvládat s úsměvem na rtech, nemoci podlehl v březnu 2013.





Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů