„Budeme vařit pastu Linguine Alla Cavour. Je to vynikající jídlo a je hotové za pár minut," popisoval Davide Mattioli a pokračoval „Baví nás nejen zpěv, ale také skvělé jídlo. Musí se ale vařit z kvalitních surovin, aby to mělo smysl," vysvětlil Davide, který v Česku žije už dlouhých patnáct let a se svým parťákem „Andrejem" vystupoval s hvězdami jako Michal David nebo Helena Vondráčková.
Davide je oproti svému kamarádovi útlejší postavy, možná proto Andrea upozornil, že jídlo patří k těm lehčím. „Je to typický italský pokrm, který se vyznačuje především lehkostí, ale zasytí," dodal s tím, že recept je mezi Italy populární.
Podívejte se do fotogalerie, jak se zpěváci se svou rolí kuchařů popasovali.
Recept:
Suroviny pro 4 porce:
500 g těstovin Linguine
350 g proslulé italské klobásy Salsicia
1 cibule
50g parmské šunky (prosciutto San Daniele)
Lžíci strouhanky na zaprášení
1dcl olivového oleje
1dcl bílého vína
Špetku soli
Rozmarýn nebo bazalka
Postup:
Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět v pánvi s olivovým olejem. Přidáme nakrájenou šunku a klobásu. Přidáme lehce olej a víno. Za občasného míchání necháme projít varem přibližně 7 minut. Směs přidáme k již uvařeným těstovinám Linguine ( doba varu 8 min). Ozdobíme parmezánem a bylinkami. Dobrou chuť… (rr)