Šíp.deník.cz

Jak BYDLÍ zpěvák Richard Tesařík? Nahlédněte do soukromí prostorné vily!

7 fotografií 7
Richard Tesařík
Richard Tesařík
Zdroj: archiv
Kuchyň na míru je Richardovým splněným snem. Obývacímu pokoji vévodí zrestaurovaný nábytek. Na zdi v obýváku visí připomínka Dejvic. Ložnice je designově velmi čistá...
Sdílej článek:

Celý život strávil Richard Tesařík (69) v bytě v Dejvicích. Teprve poslední tři roky obývá s manželkou a rodinou staršího syna vilu na druhém konci Prahy. A bydlení si nemůže vynachválit. Na skleničku k sobě pozval i magazín Šíp.

Znám taky jednu z Dejvic, ta tam toho má nejvíc…Tak právě při zpěvu téhle písně si asi Richard Tesařík nepomyslel, že svou milovanou čtvrť někdy opustí. Osud ho ale nakonec zavál do pražských Modřan, kde zakotvil v jedné z pěkných vil.

„Tenhle dům nechal postavit dědeček mé ženy už koncem třicátých let. A protože jsem s manželkou už sedmatřicet let, dobře to tady znám. Před třemi roky moje paní vilu zdědila, a tak jsme ji nechali zrekonstruovat a přestěhovali se sem i s rodinou staršího syna. Mladší syn teď žije v našem dejvickém bytě," řekl Šípu hudebník, který v Modřanech oceňuje hlavně soukromí. „V Dejvicích jsme sice bydleli v trojdomě, takže tam byla i zahrada, ale tohle je nesrovnatelné."

Richard se ženou obývá horní patro, zatímco jeho syn žije v přízemí. „On se stará o dům a zahradu, protože to všechno jednou bude jeho," řekl zpěvák, který ale provedl velké změny i „u sebe" v horním patře.

„Syn to má dole zařízené moderně. My jsme si z bývalého bytu vzali finský nábytek, který jsme nechali zrestaurovat, také jsou tu repasované původní parkety a přelakované dveře. Jediné, co je úplně nové, je kuchyň. Tu jsem si vybral a pak ji nechal navrhnout tak, aby vše vyšlo na milimetr přesně," řekl Šípu Richard, který je prý právě v kuchyni králem. „Vařím rád, takže se do kuchyně vtírám. Žena to umění sice také ovládá skvěle, ale ráda si od vaření odpočine, takže to je na mě. Většinou to vypadá tak, že ona pracuje doma ve svém pracovním koutku v kuchyni a já jí při tom ruším."

Jednou z velkých výhod domu je i velmi prostorná terasa, která stojí nad zahradou ve svahu. „Jednou jsem obdivoval terasu u Karla Gotta na Bertramce a on se rozplýval nad tím, jak je krásné, když tam popíjí víno a zespoda mu k tomu vyhrává Mozart. Tady sice Mozart nevyhrává, ale i tak je ta terasa senzační. Hlavně když je hezké počasí a přijde větší návštěva," prozradil zpěvák, který z terasy rád pozoruje i dění na zahradě, ke kterému se ovšem nepřidává. „Já tam sedávám a pozoruji syna, jak v dáli seká trávu. Dříve jsem jí s asi stokilovou sekačkou chodil sekávat já, ale teď už jsem mu to přenechal," řekl Šípu muzikant, který už by prý bydlení v žádném případě neměnil.

S Kateřinou tady našli nový domov a hlavně jsou blízko své rodině, kterou vídají, kdykoliv sejdou o patro níž. „To všechno je k nezaplacení a já jsem tu
šťastnej," uzavírá Richard Tesařík.


Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů