Šíp.deník.cz

Jak dnes vypadají hvězdy seriálu M*A*S*H? Podívejte se!

10 fotografií 10
Hvězdy M.A.S.H. v dobách největší slávy.
Hvězdy M.A.S.H. v dobách největší slávy.
Zdroj: Profimedia.cz
Štabajzna Margaret Hoolihanová se udržuje pomocí plastik. B.J. Hunnicat Klinger se dnes už věnuje spíše divadlu. Alan Alda, představitel hlavní role Hawkeyho Pierce.
Sdílej článek:

Už je to více než 40 let, co se začal natáčet legendární seriál MASH, který se i u nás těšil mimo-řádné popularitě. Se Šípem se teď můžete podívat, jak dnes vypadají jeho hlavní hrdinové.

Čekali jste něco jiného? Třeba se vám bude líbit tohle:

Exmilenka prince Harryho promluvila: Jak velké je jeho mužství?

Loretta Swit
Šestasedmdesátiletá dáma hrála Šťabajznu Margaret Houlihanovou. Po konci seriálu už se podobné slávy nikdy nedočkala, ob-jevovala se převážné v menších rolích, třeba v seriálu To je vražda, napsala. Na mnoho let se herecké profese vzdala a věnovala se navrhování šperků. Vrátila se až v roce 2011 rolí Eleanor Rooseveltové v televizním filmu.

Larry Linville
Představitel Majora Franaka Burnse se stal poměrně vyhledávaným televizním hercem. Ukázal se v seriálech To je vražda, napsala, Jeffersonových a dalších. Zemřel v šedesáti letech na komplikace po operaci rakoviny krku.

Alan Alda
Hlavní hrdina celého seriálu, flegmatický Hawkeye Pierce, se dočkal na rozdíl od svých kolegů poměrně slušné kariéry. Hrál důležité role v seriálech Pohotovost, 30 Rock, Západní křídlo nebo současném The Big C. Aldu (78) si ale vybírali i hollywoodští producenti, takže si zahrál i ve filmech jako Letec nebo Tohle je ráj.

Jamie Farr
Milovník ženských šatů, seržant Maxwell Q. Klinger, se po skončení své televizní vojenské mise stal představitelem malých, často až komparzních rolí. V současnosti se proto Farr (79) věnuje předevěším divadelní tvorbě.

William Christopher
Otec Francis Mulcahy se po jedenácti sezonách v MASHi po-dobně jako ostatní poměrně vytratil. Spolu s několika dalšími herci z MASHe se Christopher (82) objevil v seriálu To je vražda, napsala. V poslední době zaujal jen rolí kněze v Dnech našeho života, jinak převážně odpočívá na své farmě.

Harry Morgan
Nejstarší herec seriálu se dožil opravdu požehnaného věku. Představitel plukovníka Shermana T. Pottera odešel na věčnost až v šestadevadesáti letech, v roce 2011. Vítěz Emmy hrál v několika dalších seriálech, ale na svou slavnou roli už nikdy podobně úspěšně nenavázal.

Mike Farrell
Kapitán B.J. Hunnicut po svém odchodu z MASHe dobře využil nabyté popularity. Farrell (75) se objevil v seriálech jako Zoufalé manželky, Právo a pořádek, Superman a mnoha dalších.

Gary Burghoff
Milovník zvířat, dobrák Radar, se po finální epizodě a neúspěchu vlastního seriálu stáhl do ústraní. Burghoff (71) pak hrál jen v několika rolích, více se věnoval spíše hudbě. Žije teď na kalifornském ranči.

David Ogden Stiers
Náhrada za Franka Burnse, major Charles Winchester, se stal uznávaným dabérem. Specialitou Ogdena Stierse (71) jsou animované filmy pro děti. Jeho hlas zazněl ve filmech Lilo a Stitch, Pocahontas, Kráska a zvíře a mnoha dalších.

Wayne Rogers
Hrál oblíbeného Trappera, ale ze seriálu odešel, protože se mu zdálo, že jeho postava má stále menší prostor. Odchod si ale Rogers (81) musel vyčítat, protože pak jeho hvězda upadala. Jako spousta dalších herců z MASHe hrál v To je vražda, napsala.

McLean Stevenson
Představitel plukovníka Henryho Blakea MASH opustil, aby se stal hvězdou vlastního seriálu. Ten ale vydržel jen rok a půl, a poté už se McLean nikdy neprosadil tolik, jako díky MASHi. Za svou roli dokonce získal Zlatý globus. Zemřel v roce 1996.

Fotografie všech herců najdete ve fotogalerii.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů