Šíp.deník.cz

NEJBOHATŠÍ MUŽ SVĚTA Jeff Bezos se rozvádí: Manželka shrábne 1,5 bilionu korun!

Zakladatel společnosti Amazon Jeff Bezos začátkem roku oznámil veřejnosti, že se po 25 letech manželství rozvádí se svou ženou Mackenzie. Mogul stojící za největším internetovým obchodem se stal v roce 2018 nejbohatším člověkem světa, s odhadem majetku ve výši 137 miliard dolarů (přes 3 biliony kč) předběhl i internetového giganta Billa Gatese. Rozhodnutí o rozvodu ho ale přijde draho - manželka má narok na polovinu majetku. 

1 / 11
Jeff Bezos

Největší internetový obchod Amazon vznikl už v roce 1994. Tehdy působil jako internetové knihkupectví, které Jeff řídil ze své garáže. Postupem času přidal do sortimentu různé filmy, hudbu, hračky, nábytek. S nástupem osobní elektroniky začal Amazon vyrábět elektronické čtečky knih Amazon Kindle a tablet Kindle fire.

Amazon se nyní věnuje i streamováním vlastní tvorby, streamovací služba Amazon Prime se snaží konkurovat např. Netflixu či HBO GO. Jeff Bezos je podnikatel a pod palcem má spoustu dalších projektů a společností, mimo jiné Blue Origin, společnost na výrobu letecké techniky a poskytování soukromých letů do vesmíru. Bezos roku 2013 koupil americký deník The Washington Post, dále vlastní nejznámější filmovou databázi IMDb a investuje do značek jako je Uber, Airbnb či Twitter.

Nejdražší rozvod v historii

Jeff BezosZdroj: profimedia.cz

Čeká nás pravděpodobně nejdražší rozvod v historii lidstva. Jeff Bezos, zakladatel a ředitel největšího internetového obchodu na světě Amazon se letos rozvede se svou manželkou Mackenzie, která stála u zrodu Bezosova úspěchu.

Oznámení o rozvodu vyvěsil Bezos, jak je to už v dnešní době moderní, na sociální sítě, respektive Twitter. Pod dlouhý příspěvek byli podepsáni oba manželé, kteří se na rozvodu vzájemně dohodli a chtějí i nadále zůstat přáteli a obchodními partnery.

,,Kdybychom věděli, že se rozvedem, šli bychom do toho znova"

Jeff BezosZdroj: profimedia.cz

,,Chceme, aby lidé věděli o vývoji našich životů. Jak už naše rodina a blízcí přátelé vědí, po dlouhé době láskyplného prozkoumávání a zkušebního odloučení jsme se rozhodli pro rozvod, budeme však pokračovat ve společném životě jako přátelé," stojí v příspěvku Jeffa Bezose. Ten dále pokračuje: ,,Cítíme se neuvěřitelně šťastní, že jsme našli jeden druhého a jsme hluboce vděční za každičký okamžik, který jsme prožili jako manželé."

,,Kdybychom věděli, že se po 25 letech odloučíme, stejně bychom do toho šli znova. Jako manželé jsme spolu vedli krásný život, a jako přátelé, rodiče a partneři společných projektů vidíme báječnou budoucnost. Přestože štítky mohou být jiné, zůstáváme rodinou a dobrými přáteli."

Manželku podváděl s mladší

Lauren Sanchez, milenka Jeffa BezoseZdroj: profimedia.cz

Jako jeden z důvodů rozvodu se uvádí, že Bezos svou manželku podváděl s mladší ženou, moderátorkou Lauren Sanchez, jeho aktuální přítelkyní posledních osm měsíců. Bezos měl své milence zasílat erotické zprávy a svoje nahé fotky. Mackenzie dlouhou dobu tušila, že se něco děje, po několika měsících se Bezos k podvádění přiznal.

Protože Amazon a všechny Bezosovy projekty vznikly až po svatbě s Mackenzie a jeho manželka stála u zrodu internetového obchodu, má nárok na polovinu majetku získaného během jejich manželství. Vykroutit by se z tohoto kroku mohl Jeff předmanželskou smlouvou, tu ale nemají. Mackenzie si tak ze 137miliardového bohatství může utrhnout půlku, čímž by se stala nejbohatší ženou světa.

Nárok na polovinu majetku, Bezos ztratí kontrolu nad Amazonem

Jeff BezosZdroj: profimedia.cz

Právnící se však domnívají, že Mackenzie a Jeff nemají chuť se pouštět do dlouhých soudních sporů o majetek. Právě pro oba je důležité, aby jejich společné jmění rostlo a výdaje za rozvod byly minimální. ,,Oba mají povinnost neutrácet nebo znehodnocovat společný majetek, právě naopak, budou se snažit udržet hodnotu společného majetku co nejvyšší," řekla právnička Liat Sadler.

Bezos vlastní 16 % akcií Amazonu (79 milionů akcií), zatímco Mackenzie podle společnosti Refinitiv Eikon nemá na Amazonu žádný podíl. Přesto bude muset Bezos prodat procenta svých akcií, dojde-li na rozdělení majetku. Tím by ovšem ztratil určitou kontrolu nad společností.

Co nového u nás?

Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů