Šíp.deník.cz

Josef Abrhám EXKLUZIVNĚ pro Šíp: Promluvil o milované manželce

5 fotografií 5
Manželský pár Libuše Šafránková a Josef Abrhám
Manželský pár Libuše Šafránková a Josef Abrhám
Zdroj: Deník
Nejsledovanější herecký pár neprožívá šťastné období. Je to přibližně měsíc, kdy se fotografovi podařilo zachytit manželský pár. Z tváře oblíbeného herce lze vyčíst, že v sobě skrývá velkou bolest. Josef Abrhám před domem parkuje vůz. Milované ženě je největší oporou.
Sdílej článek:

Diváky milovaná herečka Libuše Šafránková (61) skutečně bojuje se zákeřnou rakovinou plic. Naplnily se tak obavy legendární Popelky, která přibližně dva týdny čekala na výsledky histologického rozboru. Šíp hovořil s jejím manželem Josefem Abrhámem (74) a ten tuto informaci potvrdil.

Když se zpráva o zdravotním stavu filmové Popelky rozšířila po celé republice, nikdo tomu nechtěl věřit. Přece nemůže být tak vážně nemocná, říkali si mnozí…

Pravdou je, že Šafránková, která ztvárnila ve filmech desítky výrazných rolí, se v poslední době veřejnosti spíše stranila. Šíp přitom informoval už v minulém roce, že s herečkou není vše zcela v pořádku. „Jezdí často do zahraničí, i to byl důvod, proč si v seriálu Gympl zahrála jen krátce a do druhé série už nenastoupila. Nikdo ale neví proč," řekl tehdy Šípu zdroj z televize Nova s tím, že oficiálně se herečka omluvila na další nasmlouvané projekty.

Potřebujeme klid

Ona sama se k aktuálnímu zdravotnímu stavu doposud nevyjádřila. Šípu se ale podařilo zastihnout Josefa Abrháma, který potvrdil, že informace o zákeřné nemoci bohužel nejsou výmyslem.

„Ano, je to skutečně pravda. Nezlobte se, prosím, dále bych se o tom raději nebavil. Je to pro naši rodinu v tuto chvíli velmi citlivé, bolestivé a traumatizující. Proto vás prosím, zda byste o nás nějakou dobu neinformovali. Teď ze všeho nejvíce potřebujeme klid," řekl Josef Abrahám osobně redaktorovi Šípu. Z jeho hlasu bylo znát, že vnitřně prožívá velikou bolest a smutek.

Závažné onemocnění

Podle dostupných informací herečka prodělala v posledních týdnech sérii několika onkologických vyšetření. Následovala operace, při níž jí lékaři v pražské nemocnici v Motole odebrali horní lalok z pravé plíce. V současnosti je v domácím klidovém režimu, kde jí pomáhá nejen manžel, ale i syn Josef (37).

Podle redakcí osloveného lékaře Jiřího Novotného je u takto závažné onemocnění důležitá psychická pohoda pacienta a po zákroku je rovněž nezbytná dlouhá rekonvalescence.

Otázkou je, jaký další postup léčby ošetřující specialista zvolí. „Obecně to může vypadat následovně: zdravý člověk má dvě plíce, přičemž levá má dva laloky a pravá má tři. Každý samostatný lalok se ještě dělí na segmenty a operativní zákroky se volí podle toho, která část plíce je poškozena. V tomto případě jde o takzvanou lobektomii, kdy je odstraněn z plíce jeden lalok. Tato metoda minimalizuje možnost opakování," vysvětlil Šípu s tím, že každý obdobný zákrok sebou ale vždy nese rizika dalších komplikací. Je proto nutné, aby herečka dodržovala pokyny lékařů, a to především co se týká rekonvalescence.

Šafránková v minulosti ukázala, že je velmi silnou osobností, která se rozhodně nevzdává. Právě k tomu se upínají nejen její nejbližší příbuzní a přátelé, ale i fanoušci. Ti unisono na dálku milované Popelce přejí, aby nepříjemné zdravotní problémy překonala a boj se zákeřnou nemocí vyhrála…

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů