Šíp.deník.cz

Když slavní ODEJDOU nečekaně aneb Náhlá úmrtí českých hvězd!

8 fotografií 8
 Milena Dvorská, Zuzana Dřízhalová a Boris Hybner
Milena Dvorská, Zuzana Dřízhalová a Boris Hybner
Zdroj: Koláž Šíp
 Jiří Krytinář Zuzana Dřízhalová Rostislav Čtvrtlík Eva Skallová
Sdílej článek:

Díváme se na ně v televizi, posloucháme jejich písně v rádiu. A když pak slavní odejdou, zaplaví nás smutek. Ještě více ale překvapí odchod těch, kteří zemřou velmi nečekaně.

Milena Dvorská (†71)

Národem milovaná herečka se bohužel v posledních letech svého života „proslavila" víc než svými rolemi špatným vztahem se svou dcerou Lucií, která odešla do ciziny, aby žila s náboženským vůdcem Janem Dvorským neboli Parsifalem. Milena Dvorská pak nemohla vídat vnoučata, čímž velice trpěla. Nikdy se nepsalo o tom, že by herečka bojovala s jakoukoliv nemocí, několik lidí z jejího okolí se ale svěřilo s tím, že stesk údajně zaháněla alkoholem. Zemřela náhle ve svém bytě krátce před Vánoci v roce 2009.

Karel Svoboda (†68)

Smrt hudebního skladatele byla tak nečekaná, že plnila titulní stránky novin ještě dlouhé měsíce poté, co si Karel Svoboda na začátku roku 2007 vzal ve svém domě v Jevanech život. Dodnes se spekuluje o tom, proč se úspěšný muž rozhodl opustit tento svět. Příčinu vidí mnoho lidí hlavně v depresích z toho, že skladatele měla údajně opustit múza a hudba už v jeho hlavě nehrála tak jako dřív. Jeho poslední muzikál Golem, který měl premiéru v listopadu 2006, se nesetkal s větším úspěchem.

Eva Skallová (†36)

Eva Skallová sice nebyla celebritou, díky dlouholetému přátelství s Darou Rolins, které dělala manažerku, ale národ znal její soukromí. Krásná žena plná síly začala v listopadu loňského roku bojovat s rakovinou, a i když se ještě nedávno zdálo, že vše dopadne dobře, najednou přišla velmi nečekaná zpráva o její smrti. „Myslím, že se z toho vylížu. A že je ještě přede mnou dlouhá cesta. Bude velmi trnitá, velmi bolestivá," řekla krátce před smrtí.

Boris Hybner (†74)

Boris Hybner kdysi trpěl závislostí na alkoholu, v roce 2008 mu lékaři diagnostikovali rakovinu tlustého střeva. I když se musel naučit žít s vývodem, neopouštěl ho optimismus a dál si užíval života. Zpráva o jeho smrti přišla nečekaně v dubnu letošního roku. Herce prý postihly dva infarkty, po kterých skončil v umělém spánku a už se neprobral.

Jiří Krytinář (†68)

Slavný malý herec odešel náhle před půl rokem. Jeho smrt byla dlouho připisována plicní embolii. Až po čase však jeho dcera Jana prozradila, že vše bylo jinak. Jiří Krytinář prý zemřel na infarkt. „Sice se psalo, že na plicní embolii, ale nebyla to pravda. Táta se dlouho léčil se srdcem. V posledních letech měl navíc nadváhu, což jeho stavu moc nepřispívalo," nechala se slyšet. Sám herec ale jako by svůj konec vycítil. Den před skonem odjel přes půl republiky po delší době navštívit hrob svých rodičů.

Rostislav Čtvrtlík (†47) 

Každý ho znal hlavně jako hlas Chandlera z Přátel. Málokdo ovšem tušil, že Rostislav Čtvrtlík dlouhých dvanáct let bojoval s rakovinou. Podstoupil celkem tři operace nádoru na mozku a po té poslední měl pocit, že ho konečně čekají lepší zítřky. „Cítím se teď dobře. Za čtvrt roku mě ještě čekají chemoterapie, ale myslím si, že mně pan doktor operací zachránil život," řekl několik měsíců před smrtí. Chemoterapie ale nezabíraly tak, jak bylo plánováno, a herec nemoci nakonec podlehl v březnu roku 2011.

Zuzana Dřízhalová (†36)

Oblíbená herečka bojovala s rakovinou léta. Pět let před smrtí si myslela, že má nad nemocí vyhráno, a vrátila se na televizní obrazovku. Se svým manželem Hynkem Dřízhalem dokonce adoptovala dítě. Také s jinými ženami, které si onemocněním prošly, založila občanské sdružení Lymfom Help. Jenže rakovina lymfatických uzlin se najednou vrátila s hrozivou silou a Zuzana Dřízhalová už neměla sílu na další boj. Zemřela v roce 2011.

Tomáš Valík (†51)

Senzační kamarád, se kterým byla vždy skvělá zábava. Tak popisovali přátelé herce Tomáše Valíka, který se proslavil hlavně díky své roli pekaře v nekonečném seriálu Ulice. Valík v posledních letech bojoval s vážnou nemocí, zatím ale nikdo z jeho okolí neprozradil, o jakou přesně šlo. Poslední týdny strávil na jednotce intenzivní péče Kliniky infekčních, parazitárních a tropických nemocí v pražské Nemocnici Na Bulovce.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů