Šíp.deník.cz

MRKNĚTE: Kostýmy pro nový muzikál Mefisto stojí MILIONY! Komu sluší nejvíc?

31 fotografií 31
Ivana Korolová a Jan Kříž
Ivana Korolová a Jan Kříž
Zdroj: Muzikál Mefisto
Zkouška muzikálu Mefisto v kostýmech Zkouška muzikálu Mefisto v kostýmech Zkouška muzikálu Mefisto v kostýmech Zkouška muzikálu Mefisto v kostýmech
Sdílej článek:

Po dlouhém a namáhavém zkoušení muzikálu Mefisto protagonisté konečně absolvovali zkoušku kostýmů a líčení.

Práce na kostýmech se ujal renomovaný výtvarník a scénograf Jan Růžička, který se podepsal například pod filmy Bathory nebo Lída Baarová.

„Příběh, zasazený do kulis renesanční Itálie, a samotná kategorie praxí neozkoušeného muzikálu je značně dynamický proces s netušenými zákrutami na každém kroku a s celým zástupem čertových kopýtek. Ostatně, je to pekelné téma. Doufám, že jsme nástrahy zvládli „bez ztráty květinky". Suma sumárum, je to zhruba 40 týdnů každodenní práce, což je o tři měsíce delší doba, než kterou trávím při přípravě běžného divadelního představení. Závěrečný maratón je ovšem náročný a vyčerpávající, v některých chvílích takřka zničující," prozradil výtvarník.

V muzikálu Mefisto herci obléknou přes dvě stě kostýmů. Práce na nich je velice náročná a nákladná. Ceny kostýmů šplhají až k milionovým částkám. Pracný kostým předvede třeba Josef Vojtek, který se představí v titulní roli Mefista. Sám zpěvák se v kostýmu cítí pohodlně. „Sedí mi, zeštíhluje mě, nikde nekouše, netahá a je vzdušný. Jen se pan Růžička trochu nechal unést, takže místo sedmdesátiletého starce vypadám jako rocková hvězda. Ne že by mi to vadilo, ale musíme to ještě doladit. Navíc se během představení nepřevlékám, což je fajn. Do kostýmu mi pomáhají oblékačky, ale musím říct, že u svobodných pánů jsou v šatně oblíbenější svlékačky," vyjádřil se s humorem rocker.

Hanka Křížová, která si zahraje Giulietu, se také pochlubila kostýmem: „Mile mne překvapil. Na sobě budu mít sukni a korzet, který mi pomáhá obléci Zdenička, s níž spolupracuji už jednadvacet let. Je to výborná ženská. V renesančním kostýmu se cítím příjemně žensky, jsem spokojená."

K vizuální dokonalosti herců také velkou měrou přispívá práce maskérů. Líčení jednotlivce pro představení zabere týmu maskérů asi hodinu a půl. Na jevišti se během hry objeví asi třicet účinkujících a ti všichni musí vypadat dokonale. Proto jsou v zákulisí k dispozici čtyři maskéři a stejnou měrou jsou zde zastoupené garderobiérky.

A vy se teď mrkněte, komu kostým sluší nejvíc. 

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů