Šíp.deník.cz

Na co si POTRPÍ? Neuhádnete, jakou úchylku má Ťulda Brousek!

6 fotografií 6
Ťulda Brousek
Ťulda Brousek
Zdroj: Herminapress.cz
Ťulda Brousek miluje klobouky. Ťulda Brousek miluje klobouky. Ťulda Brousek na tiskové konferenci Na tiskovou konferenci dorazili i Regina Rázlová a David Novotný
Sdílej článek:

Téměř každý má nějakou vášeň, na kterou nedá dopustit. Ťulda Brousek (58) se svěřil s tím, co je právě pro něj nepostradatelné. 

Někdo miluje boty, jiný kabelky a někdo je "ujetý" třeba na košile. Herec Otakar Brousek ml. zvaný Ťulda zase na klobouky. A má jich doma plné dvě desítky a se svou sbírkou pokrývek hlavy končit zatím nemíní.

V jednom novějším a apartním modelu dorazil i do hotelu Majestic, kam se uchýlila i velká plejáda jeho kolegů. Představil se zde projekt režiséra Tomáše Magnuska a herce Martina Dejdara na otevření Hereckého domu v Ratibořicích, kde budou vystaveny scénáře, fotografie, kostýmy, rekvizity a vše ostatní, co má co do činění s hereckým životem.

"Je to skvělá myšlenka a rád přispěju něčím svým, ale i z bohatého otcova archivu. Myslím si, že je potřeba připomínat minulost. Bohužel u herců je to tak, že sejdou z očí, sejdou z mysli. My se teď setkáváme se studenty herectví na školách a oni třeba nevědí, kdo to byl Václav Voska. A přitom on zrovna není až tak dávná historie, takže ano, vítám realizaci Hereckého domu," řekl Brousek.

Příprava na otevření zmíněného kulturního stánku je jedna věc, práce druhá. Co chystá Ťulda pro diváky?

"19. ledna začínám na Vinohradech zkoušet francouzskou komedii Velká mela aneb Francouzská kuchyně a děsně se těším. Budu totiž v té inscenaci hrát se svým synem Ondřejem. Je to podruhé v naší rodinné historii. Na Fidlovačce jsme hráli v takové vážné věci a tentokrát by to měla být sranda a určitě si to užijeme. A navíc se v té hře sejde celkově skvělá sestava: Tereza Bebarová, Vašek Vydra a Petr Rychlý," s nadšením dodal Ťulda Brousek.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů