Šíp.deník.cz

NECHUTNÉ: Mrkněte, co konzumovali herci při natáčení pohádky Strašidla!

16 fotografií 16
Tereza Kostková a Karel Dobrý
Tereza Kostková a Karel Dobrý
Zdroj: Herminapress.cz
Lucie Bílá a Zdeněk Troška jsou dobří přátelé. Lucie Bílá a Zdeněk Troška jsou dobří přátelé. Lucie Bílá a Zdeněk Troška Lucie Bílá a Zdeněk Troška jsou dobří přátelé.
Sdílej článek:

Nová pohádka Zdeňka Trošky (63) Strašidla už je natočena, a vy se teď můžete podívat nejen na fotografie z natáčení, ale také na to, jaké "dobroty" chystali rekvizitáři pro herce. 

Příběh plný fantazie chce navázat na slavnou tradici českých trikových komedií, jako je Dívka na koštěti nebo Jak utopit doktora Mráčka, v nichž se potkávala moderní současnost s pohádkovým světem nadpřirozených bytostí.

Rodina hejkala Huga žije poklidně ve starém domě na kraji města, dokud pohodu nenaruší vpád úředníka Patočky, který ve své horlivosti zjistil, že neznámí obyvatelé dluží za nájemné. Pohádkové bytosti jsou tak vrženy do našeho lidského světa, v němž se musí nejen naučit žít, ale také vycházet s lidmi.

Ukáže se vůbec takové soužití jako možné?

V hlavních rolích filmu uvidíme Terezu Kostkovou, Bronislava Kotiše, Jiřího Dvořáka, Carmen Mayerovou, Saru Sandevu, Vladimíra Polívku, Terezu Bebarovou, Nelly Řehořovou, Václava Postráneckého, Petra Nárožného, Matěje Hádka a řadu dalších.

Film se natáčel na devíti lokacích, bylo pro něj speciálně vyrobeno 15 nových kostýmů a šest paruk. A samozřejmě desítky rekvizit. Mezi ty nejoriginálnější patřilo létající koště pro kouzelnici Žofii, nicméně řadu zajímavých doplňků museli rekvizitáři zajistit také pro upíra Ignáce, kterého ve filmu hraje Karel Dobrý.

Ten musel ještě před natáčením absolvovat speciální návštěvu zubní ordinace, kde mu vzali otisk a na jeho základě byla vyrobena speciální zubní náhrada, kterou používal v roli při natáčení. Upír Ignác je prý spíše odmítaný nápadník než zcela krvelačný upír, nicméně, přesto si Karel Dobrý musel „pochutnávat" na dobrotách, které patří do upířího jídelníčku – jako nadívaní pavouci nebo muchomůrky - podívejte se na video, jak se připravuje snídaně pro upíra.

Dobroty ovšem dostával nejen upír, ale také režisér Zdeněk Troška. „Jedna hodná paní mi nosila do zámku v Líšnu všechny možné dobroty. Od skvělých koláčů až po lahodnou uzeninu nejrůznějších druhů. Opravdu jedinečné dobroty. Ach jo, jak je bezva být filmovým režisérem," pochvaloval si.

Zdroj: Youtube
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů