Šíp.deník.cz

Nemoc se ZHORŠILA! Herec M.J. Fox trpí demencí, ale přiznat si to neumí...

Michael J. Fox
Michael J. Fox
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Oblíbený herec Michael J. Fox bojuje už léta s Parkinsonovou chorobou. Teď se ale přidala další trápení – nejspíš trpí demencí a jeho stav je čím dál horší.

Zhoršující se kondici předvedl Fox v pořadu Davida Lettermana, jehož byl hostem. „Neustále se celou dobu kýval na židli ze strany na stranu," všiml si jeden z diváků v sále, který tvrdí, že v jedné části interview předvedl herec navíc i zhoršující se pamět: „Doslova se zasekl, jak si nemohl vzpomenout na jedno slovo."

Lidé z Foxova okolí se proto bojí, že nemoc postoupila do dalšího stádia, které se už známému bojovníkovi porazit nepodaří. Více než jedna třetina pacientů trpících Alzheimerem totiž po letech propadne demenci. Symptomy jsou podobné, jaké předvedl Michael J. Fox v televizi: špatná paměť, třas, zmatenost a pomalá výslovnost.

Domněnky o smutném pokračování Foxova dlouholetého boje s chorobou navíc potvrzují i experti. „Ten čas, který s nemocí bojuje, se už musel nějak projevit. Vždyť s tím zápasí 20 let, proboha. Tu demenci navíc nemůžete zastavit – jen zpomalit," říká specialistka Diane Carbo.

Herec si ale zatím katastrofický scénář odmítá přiznat. „Stále tvrdí, že to nic není, ale je asi jen otázkou času, než si bude muset připustit, že začíná být dementní," řekl Foxův přítel.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů