Šíp.deník.cz

Nestárnoucí zpěvačka Yvetta Simonová: Velké tajemství jejího příjmení ODHALENO!

6 fotografií 6
Yvetta Simonová a Karel Štědrý
Yvetta Simonová a Karel Štědrý
Zdroj: Herminapress.cz
... tahle dáma je Yvetta Simonová. Jan Rosák Yvetta Simonová a Milan Chladil Yvetta Simonová se přátelila také s Karlem Gottem.
Sdílej článek:

Už desítky let rozdává radost a každý zná jméno Yvetta Simonová (87) jako svoje boty. Víte ale, jak kuriózně zpěvačka ke svému příjmení přišla? 

Yvetta Simonová už léta jako by nestárla a kromě fyzického šarmu neztratila nic ani ze svého pěveckého umu. Jak ale před mnoha deítkami let přišla ke svému příjmení? S tím se nenarodila, ani ho nevyvdala…

Neobvyklé jméno Yvetta jí dala maminka. A i když se narodila jako Roubalová, později se jmenovala Spurná, nakonec jí jméno do šoubyznysu vybral Jan Werich. „Budete Simonová a bude to!" řekl. To zpěvačka prozradila Janu Rosákovi, když byla na Dvojce Českého rozhlasu v pořadu Host do domu.

Yvetta ale řekla i to, jak vlastně před lety začala legendární spolupráce s Milanem Chladilem. Poprvé se s ním setkala při živém rozhlasovém vysílání v Karlíně. Duet si ale poprvé zkusili u Karla Vlacha. "A Karel Vlach řekl: ale jó." Od té doby spolu zpívali duety a byli na jevišti nerozlučnou dvojicí. Možná proto se o nich šuškalo, že jsou partnery i v soukromí. Pravda to ale nebyla. "Byli jsme skutečně kolegové a kamarádi. Nic víc, nic míň," řekla zpěvačka. 

Trochu nečekaný byl pro Yvettu Simonovou úspěch ve filmu Limonádový Joe. Tenkrát prý totiž vůbec nevěděla, co se na ni chystá. Do filmu nazpívala písničky Když v baru houstne dým a Whisky, to je moje gusto. "Přišel Vlastimil Hála a říkal: Nechceš si to zazpívat? Nevěděla jsem, že je to pro film," řekla zpěvačka. Květa Fialová, představitelka "arizonské pěnice" Tornádo Lou, byla výsledkem nadšená. "Byla kouzelná. Říkala: Když budu potřebovat něco ve filmu zazpívat, dejte tam Simonovou."

A jak se nestárnoucí dáma má v současné době? Přestože by si mohla užívat volna, stále se staví na pódia. Mívá kolem pěti vystoupení do měsíce. "Ten život už mám v takovým řádku. Neumím si ale představit, že jednou budu doma," dodává zpěvačka, která má ovšem za sebou třeba i turné Evergreen Tour, během kterého vystupovala mimo jiné i po boku dobrého přítele Karla Štědrého.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů