Šíp.deník.cz

NEUHÁDNETE, co prováděla vnučka SLAVNÉHO Limonádového Joea

4 fotografií 4
Vnučka Limonádového Joea Anna Fialová by se klidně mohla živit jako modelka.
Vnučka Limonádového Joea Anna Fialová by se klidně mohla živit jako modelka.
Zdroj: Koláž Šíp/archiv Anny Fialové
V seriálu Vinaři si zahrála i s Pavlem Liškou. Anna by se klidně mohla živit jako modelka. Anna by se klidně mohla živit jako modelka. Její pradědeček se proslavil rolí Limonádového Joe.
Sdílej článek:

Půvabná herečka Anna Fialová se do povědomí diváků zapsala především v show Tvoje tvář má známý hlas. Svou první větší roli získala v seriálu Vinaři, aniž by kdokoli tušil, že je vnučkou Karla Fialy, slavného Limonádového Joea. Jaké je pro ni nosit slavné jméno? A co by dělala, kdyby nebyla herečkou?

*Jak se doma tvářili, když jste řekla, že budete herečka? Nebáli se, že to jako vnučka Limonádového Joea budete mít těžší?

Já mám celou rodinu od divadla a vlastně jsem v něm vyrostla, protože mamka byla tanečnice. Navíc jsem odmalička dávala dost najevo, že to chci dělat. Když mi bylo asi šest nebo sedm, tak jsem na dědově oslavě narozenin chtěla udělat dětské vystoupení, zazpívat písničku nebo říct básničku. Jenže tam bylo hrozně lidí, které jsem prý ale všechny okřikla, ať jsou zticha, že chci dědovi přednést básničku. (směje se) Takže myslím, že tím rozhodnutím nikdo zaskočený nebyl.

*Rozmlouvali vám to? Přece jen je to nejisté povolání…

Nejdřív ale zkoušeli taktiku, ať jdu na nějakou normální střední školu a až pak na DAMU. Já měla výtvarnou základku a pak jsem zkoušela fotografii, módní návrhářství plus tu konzervatoř, což mi rodiče rozmlouvali. Nebo rozmlouvali… Spíš jen řekli, že je lepší mít gympl nebo něco takového. Což teď chápu, ale já bych tam určitě nedala ani rok, ten stereotyp by mě asi zničil.

*Co rozhodlo, že jste šla vlastní cestou?

Asi ty přijímačky na konzervatoři. Tam jsem přišla a viděla, že jééé – tihle jdou z hodiny zpěvu. A jééé – tihle zase z hodiny tance a herectví a tak. Přišlo mi strašně super, že se tam můžu učit věci, které mě hrozně baví.

*Vzhledem k těm oborům, ze kterých jste vybírala, asi nepřicházela v úvahu nějaká normálnější škola…

Nikdy. Mám mladší sestru, která chce být veterinářka, ale já nikdy jiné sny neměla, žádný plán B.

*A na kterou z těch škol jste se dostala? Na všechny asi ne.

Na všechny tři. Když jsem udělala přijímačky na tu fotografii, což  byla soukromá škola, kde to bylo dost drahé, tak jsme zjistili, že ta úroveň tam není taková, aby to za ty peníze stálo. A když jsem dělala módní návrhářství, tak už na přijímačkách mě tak naštvali, že jsem tam ani nechtěla. A pravda taky je, že mě ty šaty baví především namalovat. Počítat nějaké střihy a vzory, to bych asi umřela.

*Ale herectví… Nebojíte se, že vám každý bude předhazovat, že jste vnučkou Karla Fialy?

Takhle: když jsem začala točit Vinaře, tak to nikdo nevěděl. Nikomu jsem to neřekla.

*Takže do Vinařů jste se dostala anonymně?

Ano. Ono to není tak, že přijdu na casting, kde o tom vykládám.

*Ale nakonec se na to přišlo…

Někdo to zjistil, pak se to dozvěděl někdo další, nakonec i produkce. Najednou mi začala volat spousta lidí, jestli nemůžeme udělat společný rozhovor s dědou. Což jsem odmítala. Přece když chce někdo udělat rozhovor se mnou, ať ho dělá se mnou.  A pokud s dědou, tak ho udělá s dědou. Na co by se nás jako ptali? Jak se máme rádi, co děláme? To si přece můžeme říct u oběda. A když jsem říkala, že ne, tak prý proč ne?! Já se prostě snažím postavit na vlastní nohy! Proč jsem to asi nikde neříkala? Nechtěla jsem, aby mi volali lidi, jak to s dědou máme. Myslím si, že to, že mám dědu ráda, mu můžu říct osobně a nemusím to řešit před kamerou. Přijde mi to osobní. A hlavně – v dobrém slova smyslu – děda mi nikdy nepomáhal, nikam mě nedohodil, netlačil. To je další důvod, proč jsem o našem příbuzenském vztahu nikde neříkala – už jsem četla několik komentářů, že mi má nějak pomáhat. Řekla bych, že nějaké společné reportáže nebo rozhovory by jenom nahrály lidem, co mají potřebu psát podobné nesmysly. Mám dědu jako rodinu. Je to můj děda a ne nějaký režisér, se kterým bych rozebírala role.

*Jenže ona se asi najde spousta lidí, které váš vztah zajímá. A ti by to vědět chtěli.

No… jenže já jsem asi potvora, protože mě nezajímá, že je tohle zajímá. (směje se)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů