Šíp.deník.cz

Neuvěříte, co Tereza Kostková provádí jen pár měsíců po ROZVODU!

14 fotografií 14
Tereza Kostková a Marek Eben
Tereza Kostková a Marek Eben
Zdroj: Herminapress.cz
Tereza Kostková psala básně. Tereza Kostková psala básně. Tereza Kostková psala básně. Tereza Kostková psala básně.
Sdílej článek:

Tereza Kostková (39) je svobodnou dámou jen chvíli, už ale píše básně o lásce. A vypadá to, že jsou přímo věnované jakémusi milenci. Je snad znovu zamilovaná? 

V poslední době vypadá Tereza Kostková velice šťastně. Je až s podivem, jak dobře se vyrovnala s rozchodem s Petrem Kracikem. A nedávno ji dokonce lidé mohli zastihnout v jedné pražské kavárně, kterak píše milostné básně. 

Nový milenec v její tvorbě ovšem roli nehraje. Ba co víc, herečka tvrdí, že je sama a na novou lásku nemá ani myšlenky. Proč tedy píše zamilované básničky? 21. březen byl Světovým dnem poezie a při této příležitosti měla už druhým rokem široká veřejnost jedinečnou příležitost uplatnit svou kreativitu a ve vybraných kavárnách po celé České republice zaplatit kávu nebo čaj ne penězi, ale vlastní básní.

Mezinárodní projekt Zaplať básní, jehož smyslem je alespoň na jeden den v roce otevřít v lidech cestu k poetice a nemateriálním hodnotám, podpořilo více než 20 kaváren po celé České republice. Do pražského Café Louvre přišla svou kávu básní zaplatit také Tereza, která je zároveň ambasadorkou letošního ročníku.

Zdaleka ale nebyla sama. V kavárně se k ní připojili i Regina Rázlová, Michal Horáček nebo zpěvačka Lenka Nová. V Brně návštěvníkům kavárny Knihy Dobrovský četla básnířka Blanka Fišerová.

A jak že Terezina báseň vlastně zněla? 

Jen krátce

Jsi mojí branou v ráj

Jsi první sloky Machův Máj

Nehnutý stromu kmen

V tvém srdci pro mě objevem

Listoví s plody bez hříchu

Jsem Eva v norském kožichu


Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů