Šíp.deník.cz

NEUVĚŘÍTE: Kde dala nejméně sedmkrát VÝPOVĚĎ Veronika Žilková?

16 fotografií 16
Martin Stropnický a Veronika Žilková
Martin Stropnický a Veronika Žilková
Zdroj: Herminapress
Veronika Žilková s maminkou Olgou Veronika Žilková, Olga Žilková, Kordula Stropnická Veronika Žilková Veronika Žilková
Sdílej článek:

Veronika Žilková (55) je, co se týče soukromí, stálice. V práci ale bývá občas přelétavá. Kam se neustále vrací? 

Hrát v Činoherním klubu je pro ni radost i událost a především vždycky je to prý zážitek. Herečka Veronika Žilková na tuhle scénu nedá dopustit a pokaždé, když dostane šanci si tu zahrát, neváhá.

„Je to tak. Víte, vystřídala jsem řadu divadel a tady, v Činoherním klubu, jsem dala snad sedmkrát výpověď, ale vždycky jsem se s pokorou vrátila. Je to divadlo, kde jsou doma diváci a také my herci. Když jsem dostala nabídku ztvárnit roli herečky Žíly v chystané premiéře komedie s kriminální zápletkou Urna na prázdném jevišti, ani vteřinu jsem neváhala a okamžitě řekla, jdu do toho. Je to bravurně napsané, nechybí tam černý humor, prostě paráda. Nebylo co řešit," uvedla na tiskové konferenci ke zmíněné inscenaci, která bude mít premiéru 2. listopadu, Veronika Žilková.

Jak podotkl autor a režisér v jedné osobě Martin Čičvák, psal role čtyřem herečkám, Lence Skopalové, Ivaně Uhlířové, Sáře Venclovské a samozřejmě i Veronice Žilkové skoro na tělo. A dámy je prý parádně zvládají.

„Jen krátce prozradím, že příběh je o střetnutí kvarteta hereček nad urnou režiséra. Ten umřel uprostřed práce a dámy se potkávají, aby se důstojně, ale po svém rozloučily s člověkem, který pro ně hodně znamenal, jemuž vděčily za své kariéry a také za zpackané životy. A dost, víc se dozvíte až na jevišti," naznačil Martin Čičvák.

Veronika Žilková hraje tedy Žílu, což naznačuje, že tahle role by mohla být i tak trochu o ní samotné.

"Ale kdepak. Tuhle roli by mohla hrát kterákoli herečka na celém světě. Je to prostě hra o nás. Dozvíte se, že herečky jsou sobecké, sebestředné, jedna nasazuje na druhou, že jí vyfoukla roli, že ona by to zahrála líp. Usmějete se i zamyslíte. Na jevišti jsme sto minut jen my čtyři, každá trochu jiná a s jinými názory a pocity. Prostě musíte se do předepsané role vcítit, ale na druhou stranu, musíte mít i lehký odstup, aby vás po skončení neodvezli do Bohnic. Doufám, že nám to klapne, podle očekávání," dodala Veronika

Žilková.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů