Šíp.deník.cz

PŘEKVAPUJÍCÍ záběry ze světoznámých hororů

Vetřelec je taky člověk. Tedy ve filmu není, ale ten chlápek, co byl v obleku, byl jen člověk a taky si občas potřeboval orazit. Jak to vypadá za kamerou světoznámých hororů? Podívejte se s námi. Vypadá to, že na place bývala často docela psina. 

1 / 22

Zdroj: Youtube

Zdroj: Youtube

Ve filmu Critters 3 si zahrál i mladičký Leonardo DiCaprio. V roce 1990, kdy se film točil, mu bylo pouhých šestnáct let a už tehdy platil za poměrně protřelého filmovým průmyslem. Fotka ho zachycuje s postavičkou příšerky, s níž se točilo. Šlo tehdy o dost slušné speciální efekty, ačkoli dnes bychom se tomu smáli. 

Zdroj: Youtube

V roce 1931 vyšel první z filmů o doktoru Victoru Frankensteinovi a jeho Monstru. Monstrum ztvárnil Boris Karloff (stejně tak jako v dalších dvou filmech Frankensteinova nevěsta a Frankensteinův syn) a ten si mezi natáčeními rád vychutnal šálek anglického čaje, tak jako na fotce. 

Zdroj: Youtube

Při natáčení jednoho z nejděsivějších hororů všech dob Noční můra v Elm Street, si herci užili hromadu legrace. Robert Englund, jenž hrál legendárního vrahouna Fredyho Krugera, který vraždí ve snech, platil za baviče celého štábu a hojně k tomu využíval i svou latexovou masku, v níž hrál. 

Zdroj: Youtube

Víte, že ještě před rokem 1998, kdy vznikla ona nedostižná Godzilla s Matthew Broderickem, vyšla ještě jedna? Byla z roku 1954 a byla v japonské produkci. Samozřejmě byla vytvořena speciálními efekty, které by dnes byly pro smích, ale tehdy šlo o naprosto úchvatné umění. 

Zdroj: Youtube

V roce 1991 vyšel film, jenž získal sedm Oscarů, Mlčení jehňátek, v němž excelovala dvojice Jodie Foster a Anthony Hopkins. Ačkoli postava dr. Hannibala Lectera dávala přednost lidskému masu, představitel Anthony si rád mezi záběry pochutnal na hranolkách. Štáb ho ale musel krmit skrz jeho náhubek. 

Zdroj: Youtube

Horor o vraždící panence Chucky byl natočen už v roce 1988, což se vlastně vůbec nezdá, když si vezmeme, jak promakanou techniku tento film má. Na fotce jsou animátoři, kteří figurku, jenž fungovala i na elektriku, ovládali a měnili její pozici mezi záběry. 

Zdroj: Youtube

Těsně před příchodem nového milénia zrežíroval Tim Burton již několikátý film se svým velkým kamarádem Johnny Deppem v hlavní roli. Depp v něm ztvárnil šíleného doktora Ichaboda Cranea a kromě toho, že byl šílený ve špatném slovasmyslu, byl šílený i v tom dobrém a mimo kameru si dělal nonstop ze všeho srandu. 

Zdroj: Youtube

Režisér Stanley Kubrick si při natáčení Osvícení, či anglicky Shining, rád vystřelil z herce Jacka Nicholsona. Na fotce, kterou jste viděli, mu řekl, aby mu zapózoval, místo toho ale zaostřil foťák na sebe a svou asistentku do zrcadla za Nicholsonem. Haha, to čumíš, co, Jackie. 

Zdroj: Youtube

Koncem osmdesátých let vznikl dvoudílný film TO, podle románu Stephena Kinga. Odporného klauna Pennywise si v něm zahrál Tim Curry, kterého můžete znát třeba z Rocky Horror Picture Show a dalších filmů. Na snímku je zrovna vyfocen při opravách make-upu mezi jednotlivými scénami. 

Zdroj: Youtube

V kostýmu Vetřelce v roce 1979, kdy byl tento film natočen, se skrýval 208 cm vysoký Nigerijec Bolaji Badejo. Šlo o jeho jedinou roli (plus pár dokumentů, které se týkaly filmu Vetřelec). Natáčení v těžkém obleku bylo velice náročné a tak Bolaji využil každou chvilku alespoň ke krátkému odpočinku. 

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů