Šíp.deník.cz

Roman Vojtek: Vyprávěj se líbí, ale poslouchám i kritiku!

Roman Vojtek je v poslední době velice spokojený. Narodila se mu zdravá dcera, vydává desku muzikálových hitů a hraje v oblíbeném seriálu.
Roman Vojtek je v poslední době velice spokojený. Narodila se mu zdravá dcera, vydává desku muzikálových hitů a hraje v oblíbeném seriálu.
Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Roman Vojtek (38) byl do začátku vysílání seriálu Vyprávěj známý hlavně jako muzikálový herec. Šípu prozradil, jak on sám vnímá televizní slávu, co chystá vsoukromém ipracovním životě ačím mu dělá starosti aradosti malá dcera Edita.

Romane, jak jste reagoval, když jste poprvé slyšel onabídce do seriálu Vyprávěj?

Že by to bylo příjemné, kdyby to vyšlo. Do té doby jsem takto rozsáhlou televizní práci nikdy nedělal. Vůbec mě natáčení trochu míjelo. Takže když jsem odcházel zkonkurzu aslyšel obligátní – my se vám ozvem, moc jsem tomu nevěřil.

Dokázal jste si představit, jak moc bude seriál úspěšný?

To ne. Člověk chce vždycky točit něco zásadního, kvalitního, na co budou koukat generace, ale vseriálu se to tak často nestává. Když jsem ale dostal první scénáře, začal jsem věřit vto, že by mohlo vzniknout něco, co se trochu vymyká mezi dnešními seriály.

Jak vy sám vzpomínáte na dobu, ve které se seriál odehrává, padá na vás během natáčení nostalgie?

To víte, že ano. Ale jen ta hezká. Byl jsem vté době dítě, nezatížené dobou, poměry, režimem.

#nahled|https://g.denik.cz/56/8c/vslpik1_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/8c/vslpik1.jpg|Roman se chce v nejbližší době věnovat hlavně rodině, manželce Tereze a dceři Editce. #

Je něco, co se dá seriálu vytknout? Pamatujete si třeba nějaké věci jinak, než jsou popisovány, azasahujete režisérovi do natáčení?

Vždycky je co zlepšovat aco se vzpomínek týče, to je ta nejčastější výtka, kterou slýcháváme. Že to prostě takhle vůbec nebylo. Ale jednak nejsme kronika ani politický seriál apak, každý má přece na tu dobu jiné vzpomínky. Jinak vám oní bude vyprávět funkcionář rudé partaje ajinak člověk, kterého šoupli zpolitických důvodů za katr.

Během natáčení se mezi herci jistě utvořilo pouto. Můžete říct, ským jste se nejvíce sblížil azkoho jste měl třeba před natáčením strach?

Strach není to správné slovo, spíše to byl respekt, úcta, obava, abych to moc nekazil. Vzpomínám si na zmé strany takto rozechvělé natáčení spanem Satoranským. Nakonec to byl pro mě nádherný zážitek. Aco se nejbližších kolegů týká, nejčastěji se setkávám samozřejmě se svou ženou, tedy Andreou Kerestešovou, avůbec se všemi členy rodiny. Ale mezi mé přátele můžu už teď označit iněkteré lidi ze štábu. Důkazem budiž, že se setkáváme imimo natáčecí dny.

#nahled|https://g.denik.cz/56/8c/vslpik2_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/8c/vslpik2.jpg|Televizní diváci Romana zaznamenali hlavně v seriálu Vyprávěj, kde hraje jednu z hlavních rolí.#

Lidé vás do natáčení seriálu Vyprávěj znali hlavně jako muzikálového herce. Chtěl byste se teď už více věnovat televiznímu nebo filmovému hraní?

To, čemu bych se chtěl věnovat, zas tak moc neovlivním. Mám samozřejmě nějaké touhy aplány, ale často jsem vlastně odkázán na nabídky, které buď přijdou, nebo ne. Klidně se může stát, že po Vyprávěj už nic nenatočím, ato bych nebyl první herec, kterému se to stalo. Ale já jsem optimista anavíc mám celkem široký pracovní rozptyl. Hraju vdivadle, točím, zpívám, moderuju, anavíc nic nedělám proto, že bych musel. Baví mě to!

Jako muzikálová hvězda jste také zažil spoustu premiér, které často provázejí nehody avtipné okamžiky. Vzpomenete si na nějaké?

Zrovna nedávno na obnovené premiéře Jacka Rozparovače se nám vpůlce představení tzv. kousl mixážní pult. Prostě nehrála hudba anešly mikroporty, což je umuzikálu poměrně důležité. Chvilku jsme se pokoušeli bavit lidi historkami, ale pak jsme stejně museli dát půlhodinovou pauzu.

#nahled|https://g.denik.cz/56/8c/vslpik3_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/8c/vslpik3.jpg|V muzikálu Jack Rozparovač hraje po boku Leony Machálkové.#

Co plánujete vnejbližší době vpracovním životě?

Trochu zpomalit. Mám za sebou asi osmiměsíční natáčení Vyprávěj, hraju vpěti představeních, moderuju, zpívám, takže jsem si naplánoval malé zvolnění, abych si taky užil mé malé dcery. Ale právě vtěchto dnech mi vychází deska, tedy vlastně dvoj CD – Hity zfilmů amuzikálů. Co na něm je, je asi znázvu jasné.

Před několika měsíci jste se stal otcem. Jak na vás tato role zatím působí?

Zatím jsem pořád vtakovém krásném opojení, říkám si, že to snad ani není možné, ajsem šťastný jak blecha. Co ktomu víc říct?

Čím vám dcera dokáže udělat největší radost ačím vás naopak pozlobí?

Je velice živá atrochu se bojím, že by mohla být až hyperaktivní, což by měla po mně, avím, že si se mnou rodiče dosti užili. No, uvidíme, každopádně dělá nám hlavně radost. Je zdravá, akdyž se na mě usměje, žena říká, že jsem zní úplně poprděnej!

Ve StarDance zvítězil už před čtyřmi lety, taneční kšefty má ale dodneška.

Jste velmi zaměstnaný muž. Nevadí manželce, že jste často pryč zdomova ačemu se společně jako rodina nejraději věnujete ve volném čase?

Ale to přece nejde sedět doma ačekat, že se budu mít skvěle. Když chci něco dokázat, tak musím holt pracovat. Akdyž jsem doma, snažím se věnovat rodině. Jen Editka je ještě hodně malá, takže naše aktivity jsou omezené jen na hraní, přebalování, krmení aspánek.

Na září jste si srodinou plánoval dovolenou. Proběhla? Apokud ano, jaká byla první dovolená sdcerou?

Proběhla abyla moc fajn. Jeli jsme společně smanželčinou sestrou, jejím mužem amalou Viktorkou, která se narodila odva dny později než naše Editka. Byli jsme vChorvatsku, kde už nebylo takové vedro jako vlétě, amoc jsme si to užili. Měli jsme trochu strach zcesty, ale dělali jsme často zastávky aděti to zvládly bez problémů.

Stal jste se prvním vítězem StarDance. Máte ještě taneční „kšeftíky“?

Jsou to už čtyři roky apořád nás chce ještě někdo vidět (smích). Ano, občas ještě tancujeme, ale moc často už to není.

Sledujete idalší řady? Kdo si myslíte, že má šanci na výhru vté současné?

Tip samozřejmě mám, ale nechám si ho pro sebe. Amusím říct, že letos je výběr soutěžících snad úplně nejlepší. Diváci se mají určitě na co těšit.

Změnil byste na sobě něco?

Pár věcí bych určitě poupravil, ale vpodstatě jsem spokojený. Hodně jsem toho do vínku dostal, rodiče mě vychovali jako slušného člověka, takže si nemůžu stěžovat. Anavíc, jak říká jedno přísloví – Kdo je dokonalý, patří do muzea!

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů