Šíp.deník.cz

ROZHOVOR s mladou hvězdou Pavlem Calltou: Hudbě jsem obětoval i lásku!

8 fotografií 8
Z jeho talentu byla nadšená i Lucie Bílá.
Z jeho talentu byla nadšená i Lucie Bílá.
Zdroj: Koláž Šíp
Pavel Callta Mladý muzikant se rozhodl podpořit projekt Barvám neutečeš, který startuje v květnu. Z jeho talentu byla nadšená i Lucie Bílá. Při svých vystoupeních se to nebojí rozjet.
Sdílej článek:

Jeho hvězda zazářila na internetu, kde si jeho písně pouštějí miliony Čechů. Skromný zpěvák Pavel Callta to ale bere jen jako začátek své hudební cesty. Kariéře je zatím odhodlaný obětovat i osobní život…

Jak se člověk stane slavným zpěvákem ve světě internetu?

Začalo to tím, že jsem dělal singly. Ten první se jmenoval Ve hvězdách a měl asi 150 tisíc zhlédnutí. Tehdy to pro mě bylo neuvěřitelné číslo, byl jsem z toho hotovej. (směje se)

Na začátek to určitě nebylo špatné. Napsal jste si tu píseň sám?

Hudba je autorská a i text byl zpočátku můj. S romantikou jsem si věřil, ale nakonec jsem s ním nebyl stoprocentně spokojený a požádal o pomoc profíka – Xindla X.

Pak přišel první opravdu velký hit?

Přesně tak, v roce 2013 následoval singl Naštěstí, který mě, jestli se to tak dá říct, vyhoupnul výš. Byl takový letní, pohodový, hudebně jsem se v něm našel a hlavně měl pět milionů zhlédnutí.

Říkáte, že jste se hudebně našel. Jaký styl je vám tedy nejblíž?

Vždycky mě lákalo r'n'b a chtěl jsem i tancovat, protože jsem miloval Justina Timberlakea. V té době se ale zároveň nabídla šance hrát s kapelou, což byli kamarádi z České Lípy. Jenže ti dělali folk, takže jsme hráli a koncertovali v tomhle stylu a přiznám se, že mě to bavilo. Od toho už byl jen krůček k rozhodnutí, že natočíme klip. Vybrali jsme Naštěstí a nahráli ho vlastně polo-
akusticky. Přiznám se, že jsem si nebyl jistý, jestli je to dobrá cesta.

A byla?

Jak jsem říkal, hodně mě to vyšvihlo. Pak jsem udělal Zrzku, což už, dalo by se říct, je můj styl.

A mohou se vaše fanynky těšit i na desku?

Právě na ní dělám. Chtěl bych, aby vyšla ještě před Vánoci.

Je pravda, že ji připravujete tři roky?

To sice ano, ale samotné nahrávání trvalo dva měsíce.

Účinkoval jste v Česko Slovensko má talent. Pomohlo vám to nějak, nebo spíš ne?

Bohužel spíš ne. Byl jsem smluvně vázán na jeden rok, nesměl jsem prakticky nic dělat. Sice říkali po soutěži něco o tom, že vznikne deska, ale když uteklo půl roku a byl jsem osloven k natočení desky někým úplně jiným, začalo mě to mrzet. Dokonce jsem psal Jarovi Slávikovi, jestli by mě nešlo vyvázat ze smlouvy, ale nic se nestalo a nabídky šly tytam. Roční smlouva doběhla, zájem opadl a nestalo se vůbec nic. Chápu, byla to jejich soutěž, ale je škoda, že ti soutěžící jsou pro ně dobří jen kvůli sledovanosti. Tohle byla obrovská zkušenost. Ale jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré, a tak jdu svou vlastní cestou s většími zkušenostmi.

Jak vám úspěch změnil život?

Dobře. Koncertuju, živí mě to a jsem strašně spokojenej. I proto, že mě od toho spousta lidí zrazovala a říkali, že muzikou se nikdy neuživím.

Co soukromí? Narušuje ho nějak vaše popularita?

Přiznám se, že ten rozdíl není nijak markantní. Rozhodně se nedá říct, že by mě to nějak obtěžovalo. Samozřejmě když jdu někde po nákupním centru, tak je vidět, že mě lidi poznávají, ale zatím je to ve fázi, že se jen usmívají, asi jim přijdu povědomý. Myslím, že je to i tím, že Češi jsou v tomhle směru docela konzervativní, podle mě nemáme moc ve zvyku někoho obtěžovat. Co vím, tak to takhle mají i známější lidi, než jsem já. Češi třeba jen pozdraví, popřejí hezký den, to se mi líbí. Není to jako v Americe, kde kolem známých tváří propuká doslova šílenství.

Takže vás stalkerky ještě nesledují?

To ne… Tedy takhle: Teď jsem třeba šel po nákupáku a nějaké dvě holky mě tam tak trochu sledovaly. Ale tomu se jen směju.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů