Šíp.deník.cz

SOUD už ví, zda moderátor Voříšek spolupracoval s StB. A budete v ŠOKU

Karel Voříšek
Karel Voříšek
Zdroj: Tilen Vajt
Sdílej článek:

Dlouho očekávaný verdikt v kauze údajné spolupráce Karla Voříška (50) s komunistickou StB je tady. Městský soud dnes rozhodoval, zda  oblíbený moderátor byl veden ve svazcích tajné bezpečnosti coby důvěrník oprávněně či nikoli.

Karel Voříšek si může oddychnout. Soud konstatoval, že ho vedli v seznamech obávané StB neoprávněně. Přitom právě kvůli podezření z možné spolupráce s bývalým režimem musel před časem opustit místo moderátora v hlavní zpravodajské relaci na Nově.

Po vynesení rozsudku neskrýval zprávař velkou radost. "Potěšilo mě, když se ukázalo, že jsem ve svazcích StB vedený neprávem. To je jasná odpověď všem, kteří mě pomlouvali a očerňovali," prohlásil Voříšek.

Spekulace o jeho kolaboraci s komunistickou tajnou policií se objevily poté, co začalo psát o tom, že v 80. letech údajně předsedal fakultní organizaci Socialistického svazu mládeže. Právě tehdy měl udat několik spolužáků. Ve spisech StB údajně figuroval pod krycím jménem Renda.

Z Novy kvůli tomuto nařčení odešel po 14 letech v listopadu roku 2012. A hned se rozhodl obhajovat u soudu. Jeho advokát upozorňoval, že lustrační osvědčení měl čisté. Nyní působí na Primě a z velké popularity se těší dál.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů