Šíp.deník.cz

Stříbrné Porsche, které zabilo desítky lidí! PROKLETÉ AUTO Jamese Deana!

James Dean, mladý nadějný herec, který miloval rychlá auta, toužil od malička po pořádném fáru. Svůj sen si ve svých čtyřiadvaceti letech splnil. Koupil si nejnovější Porsche. Všichni ho varovali, že řídí moc rychle, ale on na to nebral zřetel. Znáte to s tím džbánem a uchem… Jenomže auto si nevzalo jen jeho život. Zabíjelo dál… 

1 / 21

Zdroj: Youtube

Zdroj: Youtube

V září roku 1955 si James Dean koupil nejnovější model značky Porsche 550 Spyder. Kabriolet v ocelově šedém laku. James se chystal na závody v Salinas a tak si od svého kamaráda Deana Jeffriese nechal na auto namalovat své závodnické číslo „130“.

Zdroj: Youtube

Kromě čísla si také na zadek auta nechal napsat „Little Bastard“, jak zněla hercova přezdívka. Těsně před závodem svého nového miláčka ukázal Alecu Guinessovi a ten zhodnotil, že pokud v něm bude jezdit, do týdne ho v autě najdou mrtvého.

 Zdroj: Youtube

Dean s mechanikem Rolfem Wütherichem vyrazili 30. 9 do Salinas. Za Porschem jeli další Deanovi přátelé s přívěsem a několikrát mladíka upozornili, že jede moc rychle. Ve třičtvrtě na šest večer na křižovatce silnic 466 a 41 se Porsche čelně srazilo s Fordem Tudor.

Zdroj: Youtube

Třiadvacetiletý Donald Turnupseed ocelově šedé auto na silnici neviděl a nedokázal již srážce zabránit. Vyvázl s lehkými zraněními, Deanův spolujezdec vyletěl z vozu a přežil bez následků. Sám řidič ale v autě zůstal a při převozu do nemocnice zemřel.

Zdroj: Youtube

Porsche, které bylo značně poničené ale jedna smrt neuspokojila. Při nakládání na tahač sjelo z korby a rozdrtilo nohy jednomu z mechaniků. Už se nikdy nepostavil. Automobilový designér George Barris se rozhodl prodat ho na náhradní díly pod značkou James Dean.

Zdroj: Youtube

Lékař Tory McHenry, který si koupil motor, se zabil při své první zkušební jízdě. William Eschrid, jenž si odkoupil převodovku, nezvládl ostrou zatáčku při závodech a s autem se převrátil. Nezemřel, ale utrpěl velice vážná zranění s celoživotními následky.

Zdroj: Youtube

Další řidič si koupil pneumatiky, které byly po nehodně zázračně nepoškozené, ale při jízdě praskly všechny čtyři naráz a způsobily obrovskou dopravní nehodu. Malý kluk, který se pokoušel z vozu ukrást volant, při činu upadl a velice vážně si poranil ruku.

Zdroj: Youtube

Série nehod a náhod pokračovala a tak se majitel Barris, raději rozhodl auto věnovat kalifornské dálniční hlídce, jako výstrahu pro řidiče. Jenže garáž, kde bylo Porsche umístěno, vyletěla do povětří. Všechna auta, která v garáži byla, shořela, kromě Malého bastarda.

Zdroj: Youtube

Porsche bylo nakonec převáženo do Salinas, ale řidič náklaďáku nezvládl řízení, vyboural se a na dovršení všeho na něj Porsche plnou vahou spadlo. Nepřežil. Po několika dalších nehodách byl v roce 1960 Malý bastard rozebrán na 11 kousků.

Zdroj: Youtube

Takto rozložen se měl vrátit ke svému původnímu majiteli. Náklaďák, který kusy vozu převážel, dorazil sice bez nehody, ale Malý bastard z přívěsu zmizel. Kam? To nikdo nezjistil dodneška. Důležité je, že ďábelské auto s číslem 130 snad konečně přestalo zabíjet.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů