Šíp.deník.cz

TO NIKDO NEČEKAL! Neuvěříte, kde se bude vysílat seriál PRVNÍ REPUBLIKA!

3 fotografií 3
Hrdinové seriálu První republika
Hrdinové seriálu První republika
Zdroj: Česká televize
Takhle jste je vídali v seriálu. I herci mají podíl na úspěchu První republiky.
Sdílej článek:

Líbil se vám seriál První republika? Nejste jediní. Teď ho uvidí i za mořem!

Seriál České televize z období první republiky získal cenu na největším televizním festivalu jihoamerického kontinentu. Televizní sága rozvětvené rodiny Valentových, odehrávající se mezi světovými válkami, která výrazně bodovala u českých diváků, sklidila úspěch na prestižním festivalu FyMTI v argentinském Buenos Aires.

„V současné době naši distributoři jednají s několika klienty v Jižní Americe a seriál byl již prodán pro vysílání na španělsky mluveném kanálu v USA. To jsou teritoria, kam se zatím český seriál pravděpodobně nikdy nedostal. První republika s mezinárodním názvem The Manor House uspěla v silné konkurenci výrazných seriálů jako např. adaptace románu The Time in Between podle bestselleru Marie Duenas," říká producent Filip Bobiňski ze společnosti Dramedy International, která pro Českou televizi seriál vyrábí

Jeho slova doplňuje i režisér První republiky Biser A. Arichtev. „První republika v Buenos Aires vzbudila rozruch. Absolutní většina účastníků festivalu FyMTI, zástupců latinsko-amerických televizí a producentů náš seriál předtím neznala. Latinsko-americké teritorium je opravdu veliké, a tak jsme měli radost, že se její zástupci hodně zajímali, když viděli trailery První republiky na projekci. Porota dostala od distribuční a prodejní společnosti Imagina International Sales ke zhlédnutí asi čtyři díly se španělskými titulky. A kdykoliv jsme seriál zmínili a prezentovali, jak je vyráběn a o čem je, všechny pozitivně zaujal."

Festival FiMTY je již od roku 2010 každoročním setkáním nejvýznamnějších představitelů televizního průmyslu a akademické obce v Latinské Americe, ale i ze zahraničí.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů