Šíp.deník.cz

Tohle královna Alžběta II. málem nerozdýchala: Pozitivní drogový test!

Královna je z překvapivého zjištění v šoku.
Královna je z překvapivého zjištění v šoku.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Camilla (66) začala při rozvodové bitvě s princem Charlesem (65) prát špinavé prádlo na veřejnosti a jako by to samo o sobě nebylo dost traumatizující, teď se na čele britské vladařky Alžběty II. (88) objevily další ustarané vrásky! Její problémy se rozrostly o drogový hřích, jaký asi sama nečekala.

O tom, že je královna Alžběta II. milovnicí koní, ví asi každý obyvatel Anglie. I ve svém pokročilém věku dokonce stále sama aktivně jezdí. A vlastní i závodního koně jménem Estimate, který dokonce vyhrál několik dostihů.

Jenže jak se právě ukázalo, oblíbený závodní kůň královny ale zřejmě není vítěz jen tak od přírody. Měl pozitivní test na zakázané lázky. Včera se totiž potvrdila informace, že v jeho krvi koloval zakázaný morfin! Odhalení přišlo jen pár dní poté, co British Horseracing Autority (svaz, který má na starosti závodní koně – pozn. aut.) oznámil, že nejméně pět koní, jež se účastní velkých závodů, mělo pozitivní testy na doping krátce po posledním závodě. A mezi koňmi je právě i Estimate.

Je docela dobře možné, že nadopovaný byl i v loňském roce, kdy Estimate vyhrál prestižní dostih jménem Ascot Gold Cup. Byl dokonce první kůň vlastněný královskou rodinou, jemuž se to podařilo.

Teď ale kůň, o kterého se královně stará trénér Michael Stoute, jenž dokonce dostal od královny privilegium používat oslovení sir, možná bude muset na čas přestat závodit. Stoute se hájí tím, že morfin, který koně nesmí používat při závodech, ale jinak je jim k dispozici, čelí obvinění, jenž se jen těžko podaří vyvrátit. Trenér se o to ale hodlá i tak pokusit.

„Sir Michael úzce spolupracuje s výrobci krmiva, aby mohl dokázat, jakým způsobem došlo k tomuto nepodatření," komentoval situaci John Warren, který královně radí s věcmi ohledně koní. Ani tak se možná nepovede zábránit tomu, aby dostihová asociace vyřadila královnina oblíbeného plnokrevníka ze závodů.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů