Šíp.deník.cz

Z KAMARÁDSTVÍ NENÁVIST? Karel Šíp a Jaroslav Uhlíř si nemohou přijít na jméno!

Karel Šíp a Jaroslav Uhlíř bývali jako jeden muž. Skládali spolu písničky, bavili publikum, se svými vystoupeními obráželi republiku a lidé je milovali. Jenže to vypadá, že z velkého kamarádství, které jim vyneslo velké jmění, se postupem času začala stávat spíše nenávist. Kam se vytratila jejich společná náklonnost a až bratrská blízkost? 

1 / 22
Proč už se spolu nevídají?

Proč už se spolu nevídají?Zdroj: Profimedia.cz

Jaroslav pil Zdeňkovi občas krev.Zdroj: Profimedia.cz

Ještě než se Jaroslav Uhlíř začal pracovně i soukromě stýkat hlavně se Zdeňkem Svěrákem, tak tomu předcházelo jedno velké přátelství. Šlo o kamarádství s bavičem Karlem Šípem, které se zdálo nerozbitné, prostě na celý život.

Kamarádi na život a na smrt se jeden čas nenáviděli.Zdroj: Profimedia.cz

Vystupovali spolu, skládali jeden hit za druhým, měli svou vlastní estrádu, kterou lidé milovali, organizátoři je chtěli mít na každé akci. I v soukromí si skvěle rozuměli, vlastně to byli takoví bratři, které nemohl nikdo a nic rozdělit.

Přátelství se otřáslo v základech.Zdroj: Profimedia.cz

Dnes se vídají jen, když musí.Zdroj: Profimedia.cz

Jak se ale zdá, tak člověk míní a život mění. I když spolu zažili obrovskou popularitu, sláva je vynesla až na vrchol českého showbyznysu, vydělávali opravdu velký balík peněz, tak mezi ně něco vstoupilo. Něco, co rozhodlo o konci tohoto „bratrstva“.

Byli to nerozluční kamarádi.Zdroj: Profimedia.cz

Byly to jiné plány do budoucna a jiné vnímání dosavadní kariéry. Karlovi se líbilo, jak to je. Že je lidi berou jako komickou dvojici, která chce prostě pobavit lidi. Liboval si rozesmávat publikum a čerpat jejich energii z té dobré nálady.

Jejich cesty se po letech rozešly.Zdroj: Profimedia.cz

Ale Jaroslav Uhlíř byl jiného názoru. Přestalo mu dělat radost, že je brán jako nějaký bavič. Chtěl být uznávat, že píše skvělou hudbu, která lidi baví a kterou si budou pobrukovat ještě hodně let poté, co ji složil. A to byl největší kámen úrazu.

Když jsou ve společnosti, tak poklábosí, ale to je vše.Zdroj: Profimedia.cz

Dvojice se prý mezi sebou začala hádat, až to vyvrcholilo rozpadema zpřetrháním do té doby takřka idylických vztahů. Dlouho spolu prý nechtěli ani promluvit. Byli tak zklamaní z toho, jak jejich velké přátelství dopadlo a kam je to oba dostalo.

Pohled na svět a život je rozdělil. Zdroj: Profimedia.cz

Nakonec ale Šíp s Uhlířem zjistili, že všechno špatné je pro něco dobré. Jaroslav se dal dohromady se Zdeňkem Svěrákem, se kterým složil nespočet krásných písniček, které zná i malé dítě. Splnil si sen, který se mu vedle Karla nemohl nikdy vydařit.

Pohled na svět a život je rozdělil. Zdroj: Profimedia.cz

Ani Karel nezůstal tratný. Jak chtěl, bavil lidi, až mu to vyneslo jeden z nejledovanějších pořadů, kam si zve všemožné celebrity. Nakonec si tam pozval i Jaroslava. Bylo vidět, že napětí mezi nimi už pominulo, ale na velké přátelství to také nevypadalo.

Jejich cesty se po letech rozešly.Zdroj: Profimedia.cz

Každý si šel svou vlastní cestou a nechtěl se tomu druhému plést do života. Proto ani jednoho z nich nenapadne si napsat, zavolat a jít spolu třeba na pivo. Prostě už mají málo společného, vše je jiné než před lety. Naštěstí pominula nenávist, kterou k sobě cítili, ale o přátelství se hovořit nedá. Spíš o takovém slušném přehlížení.

Dnes se vídají jen, když musí.Zdroj: Profimedia.cz

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů