Šíp.deník.cz

Žilková a Stropnický po děsivém útoku: Stěhování na OBZORU!

Martin Stropnický a Veronika Žilková
Martin Stropnický a Veronika Žilková
Zdroj: Herminapress
Sdílej článek:

Ministr obrany a herec Martin Stropnický (58) se svou manželkou Veronikou Žilkovou (53) nezažívají vůbec lehké chvíle. A není pochyb ani o tom, že nemají lehké spaní. Útok, kdy jim neznámí žháři vhodili na pozemek zápalné lahve, otřásl celou jejich rodinou.

Když vás někdo ohrozí na životě, je logické, že vás to nějak poznamená. Své o tom ví i herečka Veronika Žilková, které ze všeho nejvíce záleží na své rodině. A právě to, co je pro ni v životě nejdůležitější, někdo napadl značně krutým způsobem.

Stěhování a pod dohledem

Je tomu více než čtrnáct dnů, kdy neznámí útočníci na terasu domu v pražském Suchdole, kde Žilková s rodinou žije, hodili čtyři láhve, v nichž byla výbušná směs. Naštěstí se incident obešel bez zranění – lahve neexplodovaly. Každý ale, kdo se nad celou situaci zamyslí, si jistě dokáže představit, jaký to musel být šok. „Lhala bych, kdybych řekla, že strach nemám. Dál bych to nerozebírala s ohledem na vyšetřování," řekla k věci herečka, která stejně jako manžel nebyla v době útoku doma, ale společně s dcerou Kordulou (9) trávili víkend na své chatě. V domě se v tu dobu nacházela herečky maminka Olga (91), syn Vincent a synovec Šimon. „Bohužel to svědčí o radikalizaci určitých názorových skupin," řekl k incidentu Martin Stropnický, který je zároveň přesvědčen, že nejpravděpodobněji šlo o útok na jeho osobu. „Považuji za značně zbabělé, že někdo do těchto věcí zatahuje mou rodinu," pokračoval směrem události Stropnický s tím, že dostal okamžitě ochranku. Kvůli incidentu má teď i celá rodina kvůli bezpečnosti jiný denní program. Šíp získal informace od člověka blízkého rodině, který prozradil, že jedním z řešení takto závažné situace bylo, že by se rodina na čas přestěhovala.

„V okolí domu v Suchdole se teď pohybuje více členů ochranky tak, aby nezasahovali do běžného dění rodiny, už takhle to pro ně musí být těžké. Řešilo se i přechodné bydlení rodiny, což ale všichni zatím odmítli. Kdyby se útok opakoval, tak je to ale nejpravděpodobnější řešení v rámci bezpečnosti," řekl Šípu dobře informovaný zdroj, který s ohledem na citlivost informací si nepřál být jmenován. Jedním z důvodů, které jsou proti variantě stěhování, je skutečnost, že se rodina nenechá zatlačit do kouta a pro maminku herečky, kvůli které Veronika sekla s herectvím, aby se o ni mohla starat, je přesun velmi náročný. Především po nedávné operaci stehenní kosti zlomené v krčku a věku…

Život ve strachu

I když bylo soukromí rodiny narušeno, snaží se fungovat jako doposud v rámci bezpečnostních opatření. O víkendu dokonce manželé se synem Vincentem a Matějem Stropnickým vyrazili na uzavření 118. Sezony České filharmonie. A i přesto, že na sobě nedali znát nic z toho, co se stalo a zanechalo v jejich nitrech velké šrámy, je jasné, že už nic nebude jako dřív. Tedy do doby, než se podaří policii útočníky zadržet či Stropnický sekne s politickou funkcí.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů