Šíp.deník.cz

Zpěvačka Iveta Bartošová je ZPĚT: Teď se odhalí její velká životní tajemství!

13 fotografií 13
Iveta Bartošová
Iveta Bartošová
Zdroj: Koláž Šíp
Iveta Bartošová Iveta Bartošová Iveta Bartošová Iveta Bartošová a Jiří Pomeje
Sdílej článek:

Iveta Bartošová (†48) je sice už dlouho po smrti, mnoho jejích fanoušků ale stále touží po něčem, co by jim zpěvačku připomnělo. A teď se jim sen splní. Na světlo světa totiž přijde album písní, které určitě nemají doma. A půjde dokonce i o nikdy nezveřejněné fotografie!  

K nedožitým padesátinám oblíbené zpěvačky vychází album Krásná Neznámá. Jedná se o jedinečný soubor nikdy nevydaných písní a písní, které kdysi zazněly pouze z rádia či televize, případně vyšly jen digitálně nebo na nějakém vedlejším již dávno zapomenutém projektu. Často jde o opravdové rarity z archivů.

Album zahrnuje skladby, které vznikaly v průběhu více než třiceti let. Mnohé z nich jsou duety, ať už s Petrem Sepéšim či třeba Michalem Penkem, nebo písně, které nazpívala s Baletem či v roce 2010 s Walda Gangem.

Nikdy dříve nezveřejněné fotografie Ivety Bartošové pak pro obal alba poskytnul pan Miloš Schmiedberger.

A na co konkrétně se mohou Ivetini fanoušci těšit? V roce 1983 nahrála v ostravském rozhlasovém studiu svůj vůbec první snímek Napsal jsi pro mě písničku. Tato píseň ji katapultovala na soutěž Mladá píseň Jihlava, kde Ivetu objevil skladatel Pavel Vaculík. 

V roce 1986 se Iveta Bartošová vydala do Bulharska na festival Zlatý Orfeus s něžnou baladou Jen já a motýl od elitní autorské dvojice Hádl – Borovec. Jen málokdo ví, že se Zdeněk Borovec po návratu z Bulharska rozhodnul přepracovat text. Tak vznikla i zcela nová nahrávka, která byla použita na běžných Ivetiných deskách. 

Michal David napsal v roce 1988 jeden ze svých největších hitů Jak snadné uvěřit je lhářům. Tutéž melodii s jiným textem nechal nazpívat Ivetu Bartošovou pod názvem Ta chvíle patří nám. 

Francouzský lidový popěvek proslavený Ivetou pod českým názvem Pomněnka byl jednou z nejvydařenějších nahrávek na jejím albu Ve jménu lásky, které znamenalo její triumfální návrat na vrchol popularity v druhé polovině 90. let. Není ovšem už tak známo, že její původní verze v originálním aranžmá Pavla Vaculíka vyšla už dříve na dnes už pozapomenutém projektu Vánoční hvězdy 2.

Klasický hit Waldemara Matušky Eldorádo popisuje v textu Ivo Fischera ideální svět. Právě ten zřejmě Iveta marně hledala v době svého bortícího se manželství s hercem Jiřím Pomejem. Za doprovodu Walda Gangu tak vznikl naprostý unikát a zřejmě jedna z písní, kterou by od Ivety skutečně vůbec nikdo nečekal.

Je jasné, že nová deska přinese mnoho tajemství, která byla doposud zapomenuta. 

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů