Šíp.deník.cz

Zrychlený dech a kontrakce: RODÍ už konečně herečka Sandra Nováková?

5 fotografií 5
Sandra Nováková
Sandra Nováková
Zdroj: Společně
Sandra Nováková se připravuje na porod. Sandra Nováková se připravuje na porod. Sandra Nováková s přítelem Vojtěchem Moravcem Sandra Nováková s přítelem Vojtěchem Moravcem.
Sdílej článek:

Sandra Nováková (33) v poslední době ukazovala pořádně velké břicho. Tak je už její cvalík konečně na světě? 

Přesto, že už je herečka těsně před porodem, stále stíhá obíhat společenské akce. Ovšem teď to byla možná její poslední. Svou účastí podpořila zahajovací akci osvětového projektu Společně, který nabízí těhotným a kojícím maminkám v Praze řadu příležitostí pro získání cenných informací v tomto vzácném životním období.

Sandra si s porodní asistentkou Thomayerovy nemocnice dokonce sama vyzkoušela břišní dechová cvičení užívaná při kontrakcích. Projekt Společně se kromě praktických nácviků dále zaměřuje na poradenství v oblasti stravování a pohybových aktivit těhotných či kojících maminek. Sandra všem posloužila jako bezchybný příklad.

Nejen, že se v průběhu těhotenství pravidelně věnovala přirozenému pohybu, tedy chůzi, a dalším doporučovaným aktivitám, jako je například jóga pro těhotné, ale také se ukázkově stravovala.

"Jsem člověk, který vždy vyznával spíše zdravou stravu, ale zároveň jsem se občas v jídle odbývala. Někdy jsem se nasnídala, ale pak jsem na oběd i večeři kvůli práci zapomněla a občas jsem to v noci po natáčení dohnala i nějakým fastfoodem. Od té doby, co jsem těhotná, jsem se přestala odbývat. Začala jsem jíst pestře, pravidelně, ale co je nejdůležitější – začala jsem poslouchat své tělo," řekla Sandra, která také prozradila, co jí nejvíce chutná.

"Hlad si řekne a nedá se ošidit. Celé těhotenství mě tělo navádí, co mám jíst. V poslední době jsem například každý den měla chuť na jogurt. Následně jsem se dozvěděla, že se miminku v té době zpevňují kosti, že bych měla konzumovat více vápníku. A takhle jsem to měla v průběhu celého těhotenství," uzavřela Sandra.  

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů