Šíp.deník.cz

ATLAS MANŽELŮ: Sopka, kašlík, pecka! Víte, koho máte doma?

Pecka to nebude, spíše pedant nebo sopka.
Pecka to nebude, spíše pedant nebo sopka.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Klasik praví: Manžel je člověk, který ženě pomáhá z problémů, do kterých by se nebyla dostala, kdyby si ho nevzala. Také je to člověk, který ji dovede spolehlivě vytočit tím, jaký je.

Mladík
Je jedno, kolik mu je a jak vypadá. Je skálopevně přesvědčen o své neodolatelnosti. Laškuje se sousedkami, dlouze rozmlouvá s listonoškami a mrká na prodavačky. Občas prohodí větu „zase po mně jedna vyjela." Nechce tím partnerku ranit a ve skutečnosti ani není nevěry schopen. Dělá to čistě pro své ego, které by bez těchto injekcí falešného uspokojení brzy splasklo.

Sopka
Je to chodící zásobárna na problémy. Když je v pohodě, je to ten nejbáječnější muž pod sluncem. Problém je, že v pohodě většinou není. Cholerické výlevy a hysterické výstupy předvádí prak-ticky na počkání. Umí slíbit cokoli a v tu chvíli to myslí upřímně. Kdo mu uvěří, většinou se dočká zklamání. Obvykle je na štíru s penězi. Výbuchy vzteku a fáze lítosti se u něj střídají častěji než věřitelé.

Kašlík
Má sepsanou závěť, promyšlený scénář vlastního pohřbu, a když si udělá záděru, nutí manželku, aby volala sanitku. Přesně ví, jaké má neduhy a nadává na lékaře, když odmítnou jeho diagnózu potvrdit. V zimě se bojí bacilů, v létě sluníčka. Pokud náhodou skutečně dostane rýmu, nasadí útrpný výraz a zásobuje partnerku větami „cítím, že už to přijde každou chvíli" nebo „ten život s tebou tak rychle utekl."

Pedant
Přerovnává po partnerce nádobí v myčce. Je nervózní, když příbory na stole neleží přesně rovnoběžně a vůbec trvá na naprosto nepodstatných maličkostech. Takové je soužití s pedantem. On nechce v bytě jen pořádek. Chce SVŮJ pořádek a nutí k jeho dodržování i ostatní. Stejně jako má pečlivě srovnaný stůl, má úzkostlivě uspořádaný i celý život. Má to i své výhody. Nikdy nezapomene zaplatit složenky.

Pecka
„Tys nekoupila pivo?" Tak zní jeho obvyklé zahájení konverza-ce. Je ale příliš líný na to, aby si zašel do hospody nebo si ho koupil v samoobsluze. Šediví, dělají se mu vrásky a pneumatika kolem pasu, ale přijde mu to normální, protože už prostě není nejmladší a všichni v jeho věku už to jinak nejde. V zimě jezdí do Krkonoš, v létě na chatu nebo do Chorvatska. Samozřejmě stále na stejné a prověřené místo.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů