Šíp.deník.cz

Chcete být hvězdou v posteli? Vegetariáni mají LEPŠÍ SEX

Až po vás vyjede nějaká vegetariánka, nedivte se. Jejich libido je jako jaderný reaktor.
Až po vás vyjede nějaká vegetariánka, nedivte se. Jejich libido je jako jaderný reaktor.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Milovníci masa zapláčou, ale nedá se nic dělat. Nejnovější vědecká studie mluví jasně. Zapřisáhlí odpůrci krvavé „flákoty" si užívají mnohem intenzivnější erotické radovánky.

Podle letitého vtipu se vegetariánky vyhýbají sexu s muži, pro-tože odmítají uvěřit, že by jim tak malý kousek masa mohl udělat tak dobře. Realita je ale někde jinde. Konzumentky rostlinné stravy mají naopak intimní život v nejlepší kondici.

Co dokáže tofu
Být vegetariánem má spoustu předností. Obecně lze říci, že tito lidé jsou zdravější a štíhlejší, což úzce souvisí s tím, že častěji vyznávají zdravý životní styl, v němž má pevné místo i dostatek pohybu. Nejedna studie už potvrdila, že vegetariáni jsou vystavení menšímu riziku srdečních onemocnění, mrtvice nebo cukrovky než ti, kteří si maso neodpustí. Tím ale příval dobrých zpráv nekončí.

V časopise Hormones and Behavior (Hormony a chování) nedávno vyšla zpráva o výzkumu, podle něhož mají „zeleninožrouti" mnohem lepší sexuální život.
Vysvětlení tkví ve skladbě potravy. Vegetariáni si mnohem čas-těji pochutnají třeba na sóji. Z ní se vyrábí například tofu, což je hmota, které se většina masožravců ani nedotkne. A to je právě chyba.

Sexuální steroidy
Věci předpokládají, že sója i další potraviny rostlinného původu obsahují takzvané fytoestrogeny, kterým se říká „sexuální steroidy" a díky nim je tělo lépe vyladěno k erotickým radovánkám. Konzumace sóji může zvyšovat libido, takže lidé mají častěji chuť na sex, snáze se vzruší a milování prožívají mnohem intenzivněji.
V časopise Hormones and Behavior se zmiňuje výzkum Michaela Wassermana, který s kolegy více než 11 měsíců pozoroval skupinu kočkodanů v ugandském národním parku Kibale. Čím více primáti konzumovali listy tropické rostliny s vysokým obsahem fytoestrogenů, tím stoupala i jejich sexuální aktivita. Rozbor krevních vzorků ukázal, že opice skutečně měly nadprůměrnou hladinu estradiolu, který lidské tělo vylučuje v těhotenství při menstruaci nebo v době přechodu. „Rostliny zaujímají podstatnou úlohu v reprodukci primátů, ale i lidí, na což se často zapomíná," uzavřel Wasserman.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů