Šíp.deník.cz

Chcete krásný vztah? Vědci objevili malou LEŽ, která učiní vaši lásku šťastnou!

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Jestli už máte nějaký ten vztah za sebou, asi moc dobře víte, jak snadno člověk dospěje k hádce kvůli naprosté malichernosti. Jenže zřejmě si za to můžeme sami. Kdybychom totiž hledali v našich protějšcích to nejlepší, asi by se to nestalo. To, že člověk kupříkladu pomine, že partner neuklidil nádobí z myčky, může nakonec udělat vztah mnohem pevnější. A dokonce na to existuje vědecký důkaz!

Nedávno totiž proběhla studie, ve které se zasnoubených párů ptali, jak vidí své protějšky. Lidé měli vyjmenovat jejich negativa a pozitiva. Některé páry poskytly poměrně realistický obraz, jiné se soustředily především na pozitivní vlastnosti (jako laskavost, upřímnost atd.), ačkoli se o pravdivosti jejich tvrzení dalo s úspěchem pochybovat. Jenže právě tyto páry podle vědců končí v mnohem spokojenějším vztahu!

Poučení na závěr? Na tom, když člověk vidí věci v lepším světle, prostě něco je. Když budete svého partnera spíš chválit než kritizovat, podle průzkumu mu dodáte odvahu, aby dělal to nejlepší, co může.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů