Šíp.deník.cz

Chcete PŘESTAT PÍT? Neuvěříte, jak se to podle vědců dá nejlépe zařídit!

Krásná žena, nebo sklenička alkoholu? Pro někoho dost těžká volba.
Krásná žena, nebo sklenička alkoholu? Pro někoho dost těžká volba.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Máte dojem, že se vám spotřeba alkoholu vymyká z rukou? Nepropadejte panice, nemusíte absolvovat drastické odvykací kúry nebo ponižující sezení u psychologa. Stačí vstoupit do manželství.

Doposud se mluvilo o tom, že život po boku jednoho partnera má blahodárné účinky na duševní svěžest nebo dlouhověkost, ale vědci z univerzity v Ohiu nyní zjistili další překvapivý důsledek. Zda je skutečně blahodárný, nechť si každý zodpoví sám.

Vdovci bez zábran
Výzkumu se účastnilo 10 tisíc respondentů obou pohlaví, kteří odpovídali na otázky týkající se spotřeby alkoholu a partnerského stavu. Po vyhodnocení bylo jasno. „U mužů se objevila velmi jasná tendence ke snižování konzumace alkoholu po vstupu do manželství. Ženatí pijí mnohem méně než svobodní. Naopak přeborníky v konzumaci alkoholu jsou rozvedení a vdovci," uvedli vědci.

Život se ženou po boku působí na silnější pohlaví jako odvykací kúra. „Muži mohou mít dojem, že tomu tak není, že si přece občas zajdou do restaurace nebo si doma otevřou láhev vína, ale ve srovnání se svobodnými jde obvykle o zanedbatelné množství," vysvětlují pracovníci ohijské univerzity.

U žen je to opačně
Výzkum objevil ještě jednu zarážející věc. U žen totiž platí zcela opačná úměra. Něžné pohlaví hned potom, co řekne „ano", začne pít více než za svobodna. S vysvětlením tohoto jevu si vědci lámali hlavu nejvíc, ale nakonec na to podle vlastních slov kápli: „Společným životem se konzumace alkoholu manželů vyrovnává. A protože muži mají spotřebu obecně vyšší, je logické, že v manželství začnou pít méně a ženy zase více."

V dalších ukazatelích pak už byla ženská náklonnost k alkoholu stejná jako u mužů. To znamená, že vdovy a rozvedené ženy pijí mnohem více než ty, které žijí v dlouhodobém svazku.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů