Tyto staré fotografie vás přenesou do neklidné doby plné důležitých společenských změn. Počátek dvacátého století se nese ve znamení velkého technologického rozvoje, nadvládu secese postupně přebírají nové moderní směry a mění se i postavení ženy ve společnosti. O jakých dámách snili vojáci v zákopech druhé světové války a jaké obdivovali ctihodní pánové v tenkrát tak populárních kabaretech?



Ochlupení ani celulitidu nikdo nevnímal jako estetický problém. Módní byla ženskost v jakýchkoli podobách. Za krásné bylo považováno štíhlé dívčí mladistvé tělo s nevýraznými ňadry i kypré ženské zralé tvary. Neexistovala šablona typu 90 – 60 – 90. Atraktivní žena měla světlou pleť, jemný obličej, hluboké oči, husté dlouhé vlasy. Na barvě příliš nezáleželo. Kult blondýn se do módy dostal až o něco později.


Co si myslíte o těchto fotografiích? Vnímáte kouzlo starých časů a připadají vám ženy na nich přitažlivé, nebo vidíte jen zašlé fotky a dámy, které nevzbuzují touhy, ale maximálně úsměv? Napište nám, váš názor nás zajímá!

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!