Šíp.deník.cz

Jste sexuálně aktivní? Tohle MUSÍTE číst: Sedm základních zásad etikety

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Zdroj: archiv
Sdílej článek:

Každý ví, že se ve slušné společnosti neříhá a nemluví sprostě. Pravidla dobrého vychování ale platí také v intimní oblasti. Problém je, že se o sexuální etiketě příliš neví.

Nebuďte v posteli za burany! Snažte se dodržovat následující rady, díky nimž se vyhnete řadě sexuálních trapasů, a váš protějšek se bude těšit na každé milování.

1. Voda není nepřítel
Stále se najde spousta mužů, pro které končí hygiena u krku. Od pravěku se už naučili vyčistit si zuby, učesat se a oholit, ale dál, respektive níže, nepokročili. Udržovat intimní hygienu se ale vyplatí. Člověk nikdy neví, kdy se začne schylovat k sexuálním hrátkám, a úprk do sprchy dokonale zničí kouzlo okamžiku.

2. Svlékejte s rozumem
Vášeň k milování patří, ale nic se nemá přehánět. Nechte si zajít chuť na zuřivé strhávání oblečení. Odletující knoflíčky a zvuky párajících se švů pro někoho nemusí být rajskou hudbou.

3. Zapomeňte na spěch
Možná vás to zaskočí, ale k dobrým mravům patří také sexuální předehra. Mužům sice obvykle nic neříká, ale ženy si na ni potrpí a je slušné jim vyjít vstříc. Věnujte tedy nějaký čas mazlení, hlazení a líbání, než zahájíte hlavní číslo.

4. Pozor na mobily
Už vám někdy zazvonil telefon v divadle, v kině nebo třeba při poradě? Určitě nic příjemného. Stejné je to také při sexu. Slušně vychovaní milovníci si před aktem vypnou nebo ztlumí mobil, aby je neobtěžovaly nežádoucí zvuky.

5. Komunikujte
V sexu je dovoleno vše, ale musí s tím souhlasit oba partneři. Fantazii se proto meze nekladou, ale podle erotického bontonu každou novinku raději předem zkonzultujte s protějškem.

6. Žena vyvrcholí dříve
Skutečný postelový gentleman by měl dát před branami rozkoše partnerce přednost, aby vstoupila jako první. Zatímco žena po orgasmu může v souloži bez problému pokračovat, obráceně je to obvykle potíž.

7. Sexuální epilog
Stejně jako se nesmí vynechat předehra, neměla by se opomenout ani dohra. Nebo epilog. Nebo prostě mazlení po sexu. Mnohé ženy přiznávají, že spočinutí ve vzájemném objetí po vášnivém prožitku je pro ně nejkrásnější z celého milování.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů