Šíp.deník.cz

Kdepak nesplněné PŘÁNÍ... Společný orgasmus: Víme, jak ho dosáhnout!

Vztah se starší ženou může být pro milence dobrodružství plné nečekaných pastí.
Vztah se starší ženou může být pro milence dobrodružství plné nečekaných pastí.
Zdroj: archiv
Sdílej článek:

Pro mnohé ženy je něco jako mytický jednorožec. Nádherný, ale nedosažitelný. Simultánní orgasmus s partnerem však nemusí být pouze nesplněným erotickým přáním.

Zatímco muže vzrušuje spíše fyzická stránka milování, pro ženy je ještě důležitější duševní prožitek. Touží po splynutí duší, citovém souznění, chtějí se partnerovi zcela oddat. A co může být lepší než současné vyvrcholení. Většina žen o něm pouze tiše sní, protože nevěří, že je něco takového možné.

Masturbační trénink
Při milování běžně dosahuje vyvrcholení přibližně 75 procent mužů, ale jen 30 procent žen. Ženská slast obvykle trvá kolem půl minuty, muži se musejí spokojit s pěti až deseti sekundami. „Vychytat" společný orgasmus je tedy pro většinu párů úkol velice obtížný, ale nikoli nemožný. Existuje řada rad a triků, jak si pomoci.

Základem je dokonalé poznání vlastního těla a jeho fungování. To se nejlépe mapuje pomocí masturbace. Muži dosahují orgasmu obvykle snáze a rychleji než ženy, takže je na nich, aby se přizpůsobili. „Jakmile překonají takzvanou fázi plató, jakýsi vrchol kopce, po němž už následuje přímý sešup k orgasmu, mohou zpomalovat nebo zrychlovat stimulaci, aby se přizpůsobili partnerce," radí americká sexuoložka Laura Bermanová.

Dalším krokem je trénink za pomoci vzájemného orálního sexu. „Tím se lidé učí poznávat i partnerovo chování na hranici rozkoše. K tomu se ideálně hodí poloha známá jako 69," pokračuje Bermanová.

Stupnice vzrušení
Nejlepší je ale samozřejmě společné vyvrcholení při klasické souloži. Pokud je jeden z partnerů vždy rychlejší a nedokáže „počkat", měl by nejprve prožít orgasmus sám, aby při dalším pokračování milostných hrátek nebyl tak rychlý.

Žena by se naopak měla spřátelit s vibrátorem, kterým si například při poloze „na koníčka" může stimulovat klitoris a tím se naopak „popohánět".

Volba milostné polohy je ostatně dalším klíčem k úspěchu. Pro společný orgasmus se dobře klasický misionář, ale největším favoritem je poloha „zezadu", kdy dochází ke stimulaci přední stěny poševní, čímž se zvyšuje šance na vaginální orgasmus.

Od věci není ani čistě technická pomůcka. „Partneři by si měli vytvořit nějakou stupnici vzrušení a vzájemně se informovat o tom, kde se na ní momentálně nacházejí. Zpočátku to může působit humorně, ale pro dosažení společného orgasmu jde o neocenitelnou pomůcku," dodává Bermanová.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů