Šíp.deník.cz

Úskalí PRVNÍHO RANDE: Co Čechům nejvíc vadí?

Mobily jsou metlou lidstva. Tahle schůzka asi nedopadne moc dobře.
Mobily jsou metlou lidstva. Tahle schůzka asi nedopadne moc dobře.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Technický pokrok přináší nové způsoby, jak se ztrapnit. Týká se to i tak delikátní chvíle, jakou je první milostná schůzka. Co současným Čechům vadí úplně nejvíc?

Přijít na rande pozdě, v roztrhaných šatech nebo dokonce v podnapilém stavu znamenalo rychlý konec nadějí i v dobách digitálního pravěku, kdy nebyly mobily a sociální sítě. Technické vychytávky však historickým pořadím trapasů zamíchaly. Ukázal to průzkum seznamky eDarling mezi českou veřejností.

Uděláme selfíčko?
Největší faux pas, jakého se můžete dopustit, je focení jídla na talíři a okamžité sdílení snímku s přáteli. To odradí velkou většinu potenciálních partnerů. Hned v závěsu se umístila žádost o společné seflie. Kdo by se chtěl fotit s člověkem, kterého sotva zná…
Tyto poklesky jsou vnímány jako mnohem horší než případná nezdvořilost k obsluhujícímu personálu nebo nedůstojná hádka o spropitné.

Velmi špatně působí i neustálá kontrola mobilu. S nelibostí ji nese polovina dotázaných. Češi tento zlozvyk vnímají hůře než třeba špatný dech nebo pozdní příchod.

Lidé jsou velmi citliví i na to, jak se jejich protějšek oblékne. U mužů jsou samozřejmě nevhodné tepláky nebo třeba propocená mikina. Odstrašujícím příkladem je pak tričko s „vtipným" nápisem, který v angličtině vybízí k orálnímu uspokojení. Ženy by si zase měly dávat pozor na přemíru šperků a bižuterie.

Češi se nebojí jednat
Kamenem úrazu bývá i úroveň konverzace. Pro téměř sedmdesát procent dotázaných je v tomto ohledu nejhorší trapné ticho. Nemluvové a stydlíni jsou na tom mnohem hůře než ti, kteří neustále hovoří a druhého nepustí ke slovu.

Jedinci toužící po seznámení by si také neměli stěžovat na práci. Odradí tím zhruba pětinu dotázaných, což je více než v případě, že vysloví přání o brzkém založení rodiny.

Na seznamovací schůzce se také nevyplácí lhát. Více než polovina mužů nelibě nese, když žena mlží ohledně své hmotnosti a něžné pohlaví zase naštve, když muž tají skutečný věk.

První rande se může změnit v nezapomenutelný zážitek, a to v dobrém i špatném smyslu slova. Pokud se setkání nevyvíjí dle představ, tak Češi neváhají. Až sedmdesát procent z nich je schopno schůzku předčasně ukončit, přičemž drtivá většina se nevymlouvá na náhlou nevolnost nebo další schůzku, ale řekne hezky pravdu.

Jestliže se rande naopak vyvede, s dalším kontaktem se už nevyplácí otálet. Dříve se radilo několik dnů počkat, v době mobilní komunikace je podobné otálení už zcela mimo a odradí až třetinu lidí.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů