Šíp.deník.cz

Možná vás to také napadlo: ZRUŠTE Valentýna! Proč ho Češi nemusí?

Valentýn může v řadě lidí vyvolat spíše smutek a depresi.
Valentýn může v řadě lidí vyvolat spíše smutek a depresi.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Už to tady zase bylo. Srdíčka, mašličky, červená a růžová barva, pusinky a kytičky. Není divu, že stále roste počet lidí, kteří by Valentýna nejraději vymazali z povrchu zemského. I po letošní zkušenosti.

Scéna z noční lékárny: „Dobrý večer. Potřeboval bych nutně…" „Bohužel, dneska nám došly!" Tento známý vtip přesně vystihuje realitu. Na den zamilovaných se zkrátka musí dokazovat a provozovat láska všemi způsoby. Řada lidí tím ale trpí. Podívejme se na nejohroženější skupiny.

Výčitky v předsíni
Zoufalství propadají zejména ti, kteří jsou dlouhodobě sami, nedávno je potkal bolestný rozchod nebo objekt jejich touhy odolává všem jejich pokusům. Do všech těchto ran Valentýn nemilosrdně přisypává pepř a sůl.

14. února má potíže i velká část zadaných mužů. Řada z nich je tradičně nesvá, když musí plodit zamilovaná vyznání nebo vymýšlet romantický dárek. Někteří z nich se pokoušejí jít na věc od lesa a předem se s partnerkou dohodnou, že tu „komerční hrůzu" letos slavit nebudou. Muž si oddechne, avšak netuší, že jeho vyvolená vše považuje za rozkošnou snahu ji skutečně překvapit zamilovanou pozorností. Výsledkem je obvykle trapné přešlapování v předsíni s prázdnýma rukama a výčitky typu: Kde máš kytku? Ty už mě nemiluješ? Stěhuju se k mamince!

Svátek zamilovaných vadí i těm, kterým nemohou vystát agresivitu obchodníků, kteří se snaží vydělat co nejvíc. Stěžují si také staromilci, pro něž je Valentýn vetřelec podobně jako Halloween nebo Santa Claus a vytlačuje klasické líbání pod rozkvetlým stromem na 1. máje.

Jak z toho ven?
Podle posledních průzkumů slaví svátek zamilovaných jen čtvrtina Čechů. Není divu, že po sociálních sítích začínají kolovat petice za zrušení Valentýna. Nebude prý nikomu chybět a to ani zamilovaným. Pro ně je 14. únor sice skvělou příležitostí, jak si udělat den jen pro sebe, ale zároveň platí, že takový den si mohou udělat kdykoli a nemusí čekat na otočení kalendáře.

Je však otázkou, zda podobné protestní akce někam povedou. Do té doby musí trpící většina Valentýna nějak přežít. A jak? Odborníci doporučují věnovat se koníčkům, odjet do přírody, na hory, a hlavně se vyhýbat obchodní centrům, nepouštět rádio a
nezapínat televizi. Co kdyby tam číhal romantický film.

A nezapomeňte, až se 14. února vzbudíte, nemyslete na to, že je svátek zamilovaných.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů