Šíp.deník.cz

Musíte číst! Velmi bizarní MÝTY o vagíně aneb Když chyběla intimní osvěta...

Ženský rozkrok je podle mnohých největším tajemstvím na světě. I proto o něm koluje řada historek.
Ženský rozkrok je podle mnohých největším tajemstvím na světě. I proto o něm koluje řada historek.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Lidé se odjakživa nechají snadno vystrašit a mají sklon věřit velkým nesmyslům. O ženském pohlavním orgánu existuje řada mýtů a pověr, které jsou dnes možná k smíchu, ale svého času vzbuzovaly posvátnou hrůzu.

Jakákoli intimní osvěta byla v minulých staletích přísně zakázána, takže snadno vznikaly bizarní povídačky. Například se věřilo, že některé ženy mají uvnitř pochvy ostré zuby. Nedočkavé nemravy, kteří předem neprovedli opatrnou prohlídku, tak mohlo čekat bolestivé překvapení, či přímo potupná kastrace.

Pokud se zuby skutečně objevily, pomoc byla jednoduchá. Stačilo je vytrhat. Podobné fámy ostatně dodnes kolují třeba mezi původními obyvateli Ameriky, na Novém Zélandu nebo v Indii.

Naroste ti penis!
Nejvyšší obezřetnost se vyžadovala také v případě klitorisu. Lidé věřili, že pokud se ženě včas neodstraní, naroste jí penis. Zvláště se to týkalo případů, kdy byl klitoris větší.

Existovala i poučka, podle níž se ho nesmí dotknout dítě při svém příchodu na svět. Pokud se tak stane, okamžitě zemře.
Snadné to neměly ženy ani při menstruaci. Po staletí se věřilo, že pokud se žena při měsíčkách dotkla vína, tak zkyslo. Stejně tak usychaly stromy, padalo ovoce, slepla zrcadla, hynuly včely a rezivělo železo. Zvláštní moc měla i menstruační krev. Pokud by si jí třeba lízl pes, okamžitě by dostal vzteklinu.

Úsměvné byly i některé představy o fungování vagíny. Už staří Řekové byli přesvědčeni, že pochva je vlastně penis vrostlý do těla. Stydné pysky byly předkožkou a vaječníky de facto varlata.

Dlouho se také udržoval názor, podle něhož žena nemohla otěhotnět, pokud neprožila orgasmus.

Mýlil se i Freud
Dále se věřilo, že velkost vagíny je přímo úměrná tělesným rozměrům. Malé a štíhlé ženy měly pohlavní orgány úzký a nepříliš hluboký, zcela opačná charakteristika se týkala žen vyšších a korpulentních.

Velikost vagíny se ale mohla odvíjet také od sexuální rozmařilosti majitelky. Každou souloží se prý orgán malinko povytáhl, takže náruživé ženy šly snadno rozpoznat od těch cudnějších.

Omylu se dopustil i Sigmund Freud, který dumal nad tím, proč ženy mají klitoridální i vaginální orgasmus. Nakonec usoudil, že jde o dvě vývojová stadia. Drážděním poštěváčku dosahují libých chvilek pouze dívky v době pohlavního dospívání. Zralé ženy mají dosahovat už pouze vaginálního orgasmu a jakékoli dráždění klitorisu proto není žádoucí.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů