Šíp.deník.cz

Nechcete chřipku? Odborníci mají jasno: MILUJTE se pětkrát týdně!

Je mnohem příjemnější trávit čas v posteli milováním než maroděním.
Je mnohem příjemnější trávit čas v posteli milováním než maroděním.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Plné čekárny smrkajících a huhlajících lidí. To je častý obrázek zimních měsíců. Pokud nechcete patřit mezi podobně postižené nešťastníky, může vám pomoci zvýšená frekvence sexuálních styků. Proti chřipce to prý účinkuje výborně.

Při rýmě někdy pomůže vypocení v posteli, ovšem stejný proces může být blahodárný ještě před samotným onemocněním. Teď ale nemáme na mysli otravné ležení s ručníkem na hlavě a teploměrem v podpaží. Řeč je o mnohem zábavnější postelové aktivitě. O pozitivním vlivu sexu na lidský organismus se ví už dávno, ale vědci z bostonské univerzity nyní přišli s ještě zajímavějším zjištěním. Pět souloží týdně zakončených orgasmem znamená takové posílení imunitního systému, že se výrazně snižuje riziko onemocnění chřipkou. A to v chladných lednových dnech, kdy vyhlížíme každoroční epidemii, rozhodně stojí za úvahu.

Sex je nejlepší lék

Pravidelné milování zvyšuje hladinu imunoglobulinu A, který patří k hlavním protilátkám zneškodňujícím choroboplodné zárodky v krvi. Příroda tedy umí naše tělo ochránit před bakteriemi i viry lépe než nejmodernější farmaceutické přípravky. Lékaři dokonce tvrdí, že kdyby lidé souložili alespoň pětkrát týdně, ubylo by obrovské množství nemocí. Těm, kteří mají kvalitní, častý a pravidelný pohlavní život, se totiž nevyhýbá jen chřipka a nachlazení, ale ve vyšším věku také onemocnění srdce a cév.

Vyzrajte na nespavost

Sex působí blahodárně také na lidskou psychiku, snižuje účinky stresu a pomáhá předcházet depresím. Podle řady studií působí i jako lék na bolest. Některým lidem může zabírat proti migréně, jiným při potížích s klouby.

Při orgasmu se navíc do těla vylučují látky, které opravují tkáň a udržují pleť zdravou a mladistvou. Lidé, kteří žijí bohatým intimním životem, mají také lepší spánek. Naopak ti, kteří trpí neukojenými pudy, se často potýkají s nespavostí, podrážděností a únavou.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů