Šíp.deník.cz

SEX PŘED 100 LETY: Proč se v létě a na podzim nesmí souložit?

Ženy před 100 lety měly zcela jiné povědomí o sexu než dnes.
Ženy před 100 lety měly zcela jiné povědomí o sexu než dnes.
Zdroj: Koláž Šíp
Sdílej článek:

Kdo by to byl řekl, že sexuální styk záleží na ročním období nebo na zeměpisné poloze. Kdo si nyní ťuká na čelo, měl by si přečíst knihu Žena, její krása a život pohlavní, která u nás vyšla v roce 1920.

Autor nejprve polemizuje se starším názorem, podle něhož soulož v zimě neškodí, na jaře je účelná, ale v létě a na podzim se nedoporučuje. Dále pak uvádí: „Jest pravda, že v horkých a zvláště bažinatých krajinách jest soulož ve vedrech letních škodlivou, neboť neustálé pocení a nečistý vzduch člověka již dosti vysilují."

Podobně zapeklitá byla tehdy i otázka, která denní doba je pro pohlavní styk nejvhodnější. Autor radí zařídit se dle charakteru povolání. „Provádění aktu pohlavního večer doporučujeme zvláště těm, jejichž zaměstnání namáhá ducha. Klidný a osvěžující spánek po odbyté souloži činí dobře všem umělcům, učencům a úředníkům." Naopak z ranní soulože mohli mít tito lidé problémy, mohli se celý den cítit jakoby psychicky podlomeni, z čehož pramenila nerudnost.

Zcela opačně na to měli jít manuálně pracující: „Lidé, jejichž povolání vyžaduje, aby s napětím všech sil od rána do noci se pachtili, udělají lépe, vykonají-li svou manželskou povinnost hned po ránu, kdy spánkem jsou osvěženi a nových sil po celodenním snažení si načerpali."

Rovněž se nedoporučovala soulož po jakémkoli jídle. Po obědě vůbec ne a ani s večeří to nebylo jednoduché. „Jest radno, aby manželé večeři neodkládali na pozdní hodiny, neboť platí pravidlo, že večeře má býti odbyta nejméně tři hodiny před aktem."

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů