Šíp.deník.cz

Šokující číslo: SEX V PRÁCI má prý 90 procent lidí! Patříte mezi ně i vy?

Milostné pletky na pracovišti jsou pro někoho denním chlebem.
Milostné pletky na pracovišti jsou pro někoho denním chlebem.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Zdá se vám číslo nadsazené? Podle jednoho amerického průzkumu to ale přesně tak je. Pracovní kolektiv je doslova semeništěm erotiky a dokonalým podhoubím k milostnému jiskření.

Možná i vám se někdy líbila nějaká kolegyně nebo kolega, ale nemohli jste se odhodlat k činu. To za mořem na to jdou docela zhurta. Psycholožka Liz Ryanová podrobila zkoumání dva a půl tisíce zaměstnaných Američanů a nevycházela z údivu.

Puritáni na ústupu
Devadesát procent dotázaných uvedlo, že na pracovišti prožilo sexuální vztah nebo milostné poblouznění. Aktivně se do flirtu pustilo pětašedesát procent dotázaných, dalších 25 % se spokojilo s erotickými představami.

Ve většině jsou lidé, kteří měli v zaměstnání jeden románek, naopak 18 % oslovených se přiznalo, že s kolegy souloží poměrně často.
Z otázek vyplynulo, že sex na pracovišti přestává být něčím, nad čím se lidé pohoršují. Téměř 90 % lidí erotické pletky mezi kolegy nevadí a myslí si, že by sexuální styk na pracovišti rozhodně neměl být zakázaný. „Místo toho, že se budeme kvůli sexu na pracovišti chovat jako trapní puritáni, měli bychom si uvědomit realitu a mluvit o ní," tvrdí Ryanová.

Dosud ale byla řeč o sexu mezi pracovníky na stejné úrovni. Pokud jde o vztah s nadřízeným, lidé už tak smířliví nejsou. Proti němu nic nenamítá jen třetina oslovených.

Drtivá většina lidí sexu s kolegou nelituje, vzdát se kvůli němu práce je ale v případě nutnosti ochotno jen pět procent. Ryanová zkoumala i to, kde se milostná dostaveníčka konají. S přehledem vyhrálo přímo pracoviště, kde se erotické aktivitě oddávala téměř polovina dotázaných.

A co Češi?
Průzkum na stejné téma se před několika lety konal také u nás. Podle společnosti STEM/MARK, která se ptal vice než 1600 mužů a žen, se k pletkám s kolegou přiznala jen necelá třetina. Sexuální zážitek v práci přitom mělo o něco více mužů než žen (o 4,6 %). Čím si ale vysvětlit tak radikálně jiný výsledek než v USA? Jsou za mořem více promiskuitní? Podle všeho nikoli, jen jsou sebevědomí a naučení své přednosti a úspěchy zveličovat, zatímco středoevropská nátura je opačná.

Podle odhadů je skutečný stav někde prostřed a sex na pracovišti někdy zažilo přibližně 60 procent lidí. Patříte mezi ně i vy?

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů