Šíp.deník.cz

Šokující zjištění z oblasti VZTAHŮ: Chcete zhubnout? Milujte se vestoje!

Podle expertů je milování "na stojato" lepší než posilovna.
Podle expertů je milování "na stojato" lepší než posilovna.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

O tom, že pravidelná dávka erotiky přispívá k zeštíhlení linie, se ví dávno. Nyní se ale konečně ukázalo, při které sexuální poloze se kalorie spalují nejrychleji.

Být sexuologem je fajn. Můžete cizím beztrestně strkat nos do ložnice, navíc jim můžete zadávat úkoly a oni je musí beze zbytku plnit. Alespoň tak to bylo v případě výzkumu, který se před časem uskutečnil v Německu. Vědci měli „na hraní" 500 párů, které se přihlásily do jejich výzkumu. Cílem bylo zjistit, při které poloze se páry nejvíce zapotí, jinými slovy, která pozice je nejlepší na hubnutí.

Rozpis cvičení
O tom, že vědecký výzkum je skutečně tvrdá práce, se figuranti záhy přesvědčili. V zájmu pokroku se totiž museli milovat každý den po dobu 14 dnů. Každá dvojice se přitom měla přesný „rozpis cvičení", protože musela souložit po určitou dobu a výhradně v jedné předepsané pozici. Jeden pár se věnoval misionářské poloze, další se miloval výhradě zezadu a tak dále. Vedoucí výzkumu pak u všech účastníků zjišťovali úbytek tukových buněk a po dvou týdnech měli jasno.

Téměř všichni figuranti zhubli, čímž se opět prokázal už dříve známý fakt, že pravidelný sex je vhodnou metodou ke snížení hmotnosti. Navíc jde o mnohem příjemnější způsob, než někde běhat v dešti či jezdit na kole na zabláceném lese.
Novinkou však bylo nalezení kaloricky nejnáročnější polohy.

Šplh na strom
Jako nejobtížnější zvítězilo milování vestoje. Dobrovolníci, kteří dva týdny praktikovali hrátky výhradně v této poloze, zhubli mnohem více než ostatní, zhruba tři až pět kilogramů. Výzkum prokázal, že při sexu ve vertikální poloze člověk zapojuje více svalů a spálí tak více kalorií, než při milování vleže či vsedě.

Muž obvykle nese celou váhu partnerky, která tak nahrazuje činku. Fyzická náročnost o moc neklesne, ani když ji „odloží" třeba na pračku nebo kuchyňskou linku.

Pokud nevíte, jak na sex vestoje, přidáváme několik tipů na zajímavé polohy:
*Větrná růžice. Žena stojí v hlubokém předklonu, opírá se o nějakou podložku nebo židli. Muž do ní zezadu proniká.
*Ve frontě: Muž přistoupí ke stojící ženě zezadu, rukou jí zvedne jednu nohu nahoru a do strany. Pak do ní pronikne.
*Šplh na strom: Partneři stojí tvářemi k sobě, žena naskočí na partnera, chodidly se opře o jeho stehna a chytne se ho za ramena. Muž ji drží pod zadečkem.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů