Šíp.deník.cz

Stydí se Češi za své TĚLO? A jaké jsou naše největší komplexy?

Nahota znamená komplexy. Tak to má velká část žen.
Nahota znamená komplexy. Tak to má velká část žen.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Lidé k sobě většinou nejsou příliš kritičtí. S výjimkou vlastního těla. I ty nejúspěšnější světové topmodelky se zhnuseně prohlížejí v zrcadle a počítají nedostatky. A co teprve řadová česká žena…

Našinec je k nahotě tolerantní. Sledování pornofilmu ho nerozhodí, milenci v parku teprve ne. Ukázat vlastní svlečené tělo je ale pro něj obvykle noční můrou. Týká se to zejména něžného pohlaví.

Rozkoš a komplexy
Před časem uspořádala agentura Sanep průzkum, podle něhož se více než dvě třetiny českých žen stydí za své nahé tělo. Téměř 55 procent z nich pak kvůli fyzickým nedostatkům dokonce trpí komplexy.

Naopak muži si s nějakým tím kilem navíc hlavu příliš nelámou. Za obnažené tělo se stydí jen necelých 37 procent z nich a s komplexy se potýká sotva čtvrtina příslušníků silnějšího pohlaví.

Z průzkumu také vyplynulo, že Češi a Češky mají problémy ukázat nahé tělo na plovárně nebo třeba u moře. Při sexu je naopak rozpaky jako zázrakem náhle opouštějí. V intimních chvílích se za odhalené tělo stydí jen 38 procent žen a necelých osm procent mužů. Zdá se, že rozkoš je nejlepším lékem na komplexy.

Kolik je nudistů?
Téměř devět tisíc respondentů ve věku od 18 do 69 let odpovídalo i na otázku ohledně exhibicionismu. A tentokrát byla obě pohlaví vzácně zajedno. Vášeň pro svlékání na veřejných místech má shodně po pěti procentech mužů i žen.

Fakt, že Češi neradi veřejně předvádějí obnažená těla, dokládá i skutečnost, že nemají v oblibě nudistické pláže. Ty vyhledává pouze šest procent žen a necelých osm procent mužů. Ženy si přitom jsou výrazně jistější, že podobné zařízení nikdy v životě nenavštíví. Uvedlo to téměř 90 procent z nich, naopak u mužů to je 83 procent.

Respondenti odpovídali i na to, zda jim jsou dotazy ohledně nahoty nepříjemné. I tady se ukázalo, že muži mají k této problematice mnohem otevřenější vztah. Při vyplňování dotazníku se ošívala téměř polovina žen, naopak dlaně se potily jen necelé třetině mužů.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů